• Fornavn:   
  • Efternavn:   

Stegemüllers slægtsforskning

Min helt store hobby siden 2003

Jørgen STEGEMÜLLER

Jørgen STEGEMÜLLER

Mand 1922 - 1972  (50 år)

Generationer:      Standard    |    Lodret    |    Kompakt    |    Felt    |    Kun tekst    |    Anetavle    |    Viftediagram    |    Medie

Generation: 1

  1. 1.  Jørgen STEGEMÜLLERJørgen STEGEMÜLLER blev født den 17 maj 1922 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 30 jul. 1922 i Lundtofte Kirke, Lundtofte Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark (søn af Rudolph Reinholdt Felix STEGEMÜLLER og Karen SØRENSEN); døde den 21 nov. 1972 i Kolding Sygehus, Kolding Sogn, Brusk Herred, Vejle Amt, Denmark; blev begravet den 26 nov. 1972 i Brande Østre Kirkegård, Brande Sogn, Nørvang Herred, Vejle Amt, Denmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Folketælling: 1 feb. 1925, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 5 nov. 1930, Kolding Købstad, Brusk Herred, Vejle Amt, Denmark
    • Konfirmation: 17 okt. 1937, Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Dimission: 24 jun. 1943, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; Den Danske Væveskole
    • Beskæftigelse: 1 dec. 1961, Skjern Sogn, Bølling Herred, Ringkøbing Amt, Denmark; Appreturmester på Skjern Trikotagefarveri
    • Bopæl: 10 jun. 1965, Park Allé, Skjern Sogn, Bølling Herred, Ringkøbing Amt, Denmark

    Notater:

    Vejret på fødselsdagen: 20 grader, 25 pct. skyet og ingen nedbør. Ved barnedåben er det knap så godt: 18 grader, 75 pct. skydække - men ingen regn.

    Curriculum vitae (levnedsbeskrivelse) baseret på originale anbefalinger samt skema fra Mødrehjælpsinsitutionen i Holstebro:

    Afgang med anerkendelse fra Den Danske Væveskole den 24. juni 1943. En treårig uddannelse.
    J. C. Modeweg & Søn (Brede Klædefabrik) 01-09-1940 til ?
    Joseph Levin & Co. (Islands Brygge 35 - 37, Sundby, København) fra den 16-06-1946 til 30-07-1950
    A/S Chr. Juncher i Randers fra juli 1950 til ?
    Appreturmester hos Aktieselskabet Hasselbalch & Co. i Kgs. Lyngby fra 01-11-1958 til 31-12-1959
    Tekstilmester hos A/S Kaj Neckelmann i Silkeborg fra den 02-01-1960 til den 30-11-1961.
    Appreturmester hos Skjern Tricotage-Farveri A/S fra den 01-12-1961 til 31-07-1967
    Martensens Fabrikker i Brande frem til sin alt for tidlige død i november 1972

    [?] fra den 22-06-1950 til ? (Ansøgning om at komme til USA som led i Marshall-planen, men brevet er ikke skrevet på firmaets brevpapir. Det kan dreje sig om Joseph Levin & Co., hvor Jørgen var ansat fra den 16-06-1946 til 30-07-1950). Jørgen kommer imidlertid aldrig til USA pga. sit engagement i den danske modstandsbevægelse under 2. verdenskrig. Amerikanerne vil efterfølgende ikke have straffede ind i landet.

    Beskrivelse baseret på mine erindringer:
    Jørgen var en vidunderlig far. Han var en smule reserveret, og ingen jovial type. Han var en fin og sirlig mand, der gik meget op i sit arbejde på Martensens Fabrikker A/S i Brande. Ofte tog han en smut ned på fabrikken om aftenen efter middagen, og tit var jeg med ham på disse aftenture. Jeg husker, at vi legede gemmeleg i de rum, der blev anvendt til at tørre klædet efter farvning og anden test-behandling.

    Jeg husker vores morgner sammen på Martensens Allé 2 i Brande: jeg sad som lille pige på toiletbrædtet, mens han barberede sig. Vi talte sammen, og jeg husker, at han altid tog mig alvorligt. Han syntes, at jeg var noget særligt, og var stolt af sin pige. På et tidspunkt spillede jeg blokfløjte, og det var ca. samtidig med, at man begyndte at høre Michaela Petri (der spillede samme instrument). Jørgen så en ny Michaela Petri i mig (hvilket er langt fra virkelighedens verden).

    Jørgen broderede i sin ungdom; jeg husker broderede mellemlægsservietter med fugle. Han var en intellektuel/akademisk type med let hang til snobberi. Hans fætters kone Elly Thomas (f. Kristensen) fortæller f.eks., at han, når han skulle hjem fra hende og Poul (som var Jørgens fætter), var en af hans typiske bemærkninger, at hvis der kom en taxa før en bus, så ville han tage taxaen. Det var ikke Jørgen, der gav den en skalle i haven med at lægge fliser eller lave andet tungt arbejde. Det overlod han hellere til min mor.

    Min mor fortæller, at Jørgen var en dygtig danser. I 1936, hvor han er 14 år, vinder han en bronzemedalje i dans og får en lille nål, hvor der står "Terpsichore Unionen 1936" på. Jeg er i besiddelse af denne nål. Terpsichore er en union for moderne dans. Unionen består stadig (i år 2003) og kan findes på Internettet. Rent politisk var han konservativ, men de da også kunne stemme på noget andet, hvis hun syntes!

    Breve fra Jørgen til vennerne Hanne og Vagn Rasmussen i Kgs. Lyngby:

    Brande den 29/1-54
    Kære Hanne!
    Du ønskes rigtig hjerteligt tillykke med fødselsdagen i morgen. Du skulle egentlig have haft betrækket til en sofapude, men da det kun er i sin vorden endnu og jeg ikke kan faa taget mig sammen, saa længe det er saa koldt, til at væve det færdig, maa du have det tilgode til senere. Jeg har flyttet de resterende møbler ind i den lille stue med kakkelovnen, men selv om den er rødglødende, er det svært at faa ordentlig varme paa. Der skal fyres hele dagen, før det kan hjælpe. Jeg sidder for øjeblikket med diverse tæpper og bælgvanter og skriver. Soveværelset er ligesom en fryseboks og i bryggerset fryser der is paa mælken. Men nu varer det da heldigvis ikke saa lang tid, førend jeg skal flytte. Paa lørdag skal jeg vælge tapet til lejligheden, men da jeg ikke er sikker paa selv at kunne vælge det rigtige har jeg faaet fru direktør Pedersen og datter (en mægtig sød pige) til at tage med derud. Jeg regner da med, at naar der allerede skal vælges tapet, tyder det paa en snarlig indflytning. Det vil vel nok blive dejligt. Nu bliver der ikke mere denne gang. Haaber at faa et par ord ved lejlighed. Hils din mor mange gange.
    De bedste hilsner til Jer alle tre.
    Jørgen

    Brande den 5/2-54
    Kære Hanne!
    Mange tak for dit brev. Det var dejligt at høre fra Jer. Din paatænkte gave bliver noget forsinket, da væven foreløbig er sat til side, men jeg haaber at dette kan raade foreløbig bod paa det. Nu er mor jo herovre og hun faar ogsaa nok at lave. Jeg faar min lejlighed allerede om 3 uger, det er 2 maaneder førend beregnet, så nu bliver det nok at gør med nedpakning, vask af gardiner o.s.v. Vi fik udvalgt tapet. Det er jo bare kedeligt, at datteren er rejst til København og bliver væk et halvt aar. Saa maa jeg prøve at finde andre græsgange. Men foreløbig har jeg travlt med at skrabe indskud sammen, saa lige den første tid bliver der ikke raad til nye bekendtskaber. Det sæt du faar her, har ikke staaet mig i noget. Jeg skulle lave en prøve for en kunde efter fyraften og så sagde han til mig, at jeg blot kunne forlange hvad jeg ville, da det var af stor betydning for ham at faa prøven igennem. Jeg tog ham paa ordet og haaber du synes om resultatet. Hvis du faar brug for et sæt til Per saa skriv. Nu skal jeg skifte tøj og en tur paa fabrikken og derefter hente mor ved toget, saa der bliver ikke mere denne gang.
    De bedste hilsner til Jer alle tre.
    Jørgen

    Brande den 3/3-54
    Kære Hanne og Vagn
    Mange tak for brevet. Jeg er glad for at sættet kunne bruges.
    Nu er jeg flyttet ind i min nye residens. Det skete i søndags. Hvilken forandring at komme herop, den kan slet ikke beskrives. Her er der jo kun knapper og haner at dreje paa, ikke noget med at hente vand i en bundfrossen pumpe o.s.v.
    Det var godt, at mor var herovre og kunne hjælpe med flytningen, ellers havde jeg da aldrig faaet orden på noget af det. Men nu gik det som en leg, allerede mandag aften var alt stillet paa plads og gardiner hængt op.
    Nu haaber jeg, at I alle tre komme herover engang. Der er rigelig plads. Jeg faar mere end nok at tumle mig paa og gøre rent. Jeg maa jo til at se mig om efter en og anden der kan lave noget ordentlig mad engang imellem til mig.
    Ellers gaar det ved det gamle herovre. Snevejr har vi ikke haft noget videre af, men i dag er det alligevel blæst op til snestorm. Men nu kan det være lige meget, nu er der jo varme over det hele.
    Nu maa I hellere faa min nye adresse saa I snart kan skrive igen: Ny Ørbækgaard, 1. opgang, II th. Jeg skal hilse mange gange fra mor.
    De kærligste hilsner til alle tre
    Jørgen

    Brande den 27/5-54
    Kære Hanne og Vagn
    Mange tak for fødselsdagsbrevet. Det var sødt af Jer at huske dagen. Det er jo godt nok længe siden I har hørt herovre fra, men alt gaar som det plejer, selvom jeg føler mig noget ensom. Det er rart med en god lejlighed, men nu har jeg alt indenfor rækkevidde og saa kan jeg slet ikke faa tiden til at gaa. Paa hverdage er der jo fabrikken baade dag og aften, men søn- og helligdag kan jeg slet ikke faa til at gaa. Efterhaanden kan det vel blive en vane. I pinsen skal jeg da heldigvis ikke være hjemme. Jeg er inviteret til Haderslev til Vagn og hans kone (Vagn Lassen (eller Larsen? - red. 2003) fra Brede). De ligger for øjeblikket i sommerhus, saa det kan blive meget hyggeligt, naar nu blot vejret kan blive nogenlunde.
    I dag har jeg siddet nede i anlægget. Det ligger jo lige op til Ørbækgården.
    Om 5 uger er det sommerferie. Det skal nu blive dejligt at komme til København igen og se og høre nogen der kan sige andet end "a" og "do". Det er en værre samling bønder herovre, men man kan vel ikke forvente andet.
    Nu bliver der ikke mere denne gang. Haaber vi ses i ferien.
    De bedste hilsner til Jer alle tre.
    Jørgen.

    Brande, den 1/8-54
    Kære Hanne og Vagn
    Mange tak for kortet fra Lolland. Det glæder mig at I har haft en god tur. Det er rart at være hjemme igen og virke selvom vi allerede fra den første dag efter ferien har haft fuldt op at gøre. Der plejer at være en lille maaneds tid efter ferien, hvor der praktisk talt intet er at lave, men i aar er det aabenbart stik modsat. Når det allerede er sådanne nu, saa holder jeg ikke af at tænke paa, hvordan det bliver senere paa efteraaret. Men saa gaar tiden da godt for de første 6 dage i ugen. Den syvende er næsten ikke til at faa has paa. Jeg haaber der bliver lejlighed til at se jer herovre til efteraaret sammen med Jan og Kirsten. Saa kan vi faa et par gode dage og sætte Brande paa den anden ende.
    Søndagen er gaaet med at pudse vinduer og polere døre og møbler. Der er jo nok at holde for mig, men det kan godt blive lidt trist efterhaanden.
    Nu skal jeg til at bikse lidt mad sammen saa det bliver ikke til mere denne gang. Hils mange gange paa Hovedgaden. Haaber at faa et par ord fra Jer.
    De bedste hilsner til Jer alle tre.
    Jørgen.

    Brande, den 1/12-54

    Kære Hanne og Vagn
    Mange tak for brevet. Det var dejligt at høre fra Jer igen. I gaar tænkte jeg ogsaa paa, at det var lange tider siden jeg havde skrevet. Men der har været nok at se til endda. Nu er det saa smaat ved at gaa lidt nedad med produktionen, det er ogsaa meget, at faa et lille pusterum.
    I søndags var jeg hele dagen hos vor ingeniør til middag og aftensmad og det meste af dagen gik med at spille mausel. Det var en god dag og dejligt at faa et slag kort igen. Der er jo længe imellem nu.
    Undertøjet skal jeg nok skaffe, jeg regner med at det skal være perlon. Jeg kan nok faa det i løbet af ugen og sender det saa. Naar jeg kommer paa fabrikken i morgen, skal jeg ringe om det.
    I gaar var jeg en tur i Ikast og Karup. Jeg skulle besøge et par kunder og havde faaet lov at laane "Kaptainen". Jeg nød rigtig turen. Der skulle være noget mere af den slags.
    Nu haaber jeg, at I er hjemme juleaftensdag. Hvad enten du havde inviteret mig eller ej, var jeg kommet alligevel. Jeg syntes vi havde det saa hyggeligt sidste aar og glæder mig til at komme igen i aar. Hils Jan og Kirsten mange gange naar I ser dem. Jeg fik saadanne et pænt brev fra Kirsten. Nu bliver det ikke til mere denne gang. Jeg skal ned paa fabrikken igen og have noget arbejde fra haanden. Det skulle ikke gerne være for sent inden jeg kommer i seng i aften. De sidste dage har det været sent, igaar var den næsten halvto. Jeg var hos ingeniør Milver og vi sad og sludrede til henad et. Saa havde jeg røget og drukket for megen kaffe og kunne saa ikke sove.
    Nu må I have det godt og hører jeg ikke fra Jer, saa paa hjerteligt gensyn juleaftensdag. Jeg har faaet lyntogsbillet til den 23. ds. om aftenen.

    De bedste hilsner til Jer alle tre.
    Jørgen.
    PS: Hils på Hovedgaden.

    Bopæle:
    Indtegningsbevis om optagelse i Lægdsrullen. Lægdsrullebetegnelse: 1-1-T-607. Trukket frinummer
    Notering af den værnepligtiges Bopæl:
    07/12-1939: Brede Ladegaard pr. Lyngby
    07/12-1939: Brede Hovedbygning pr. Lyngby
    28/12-1946: Halmtorvet 7,4. København V
    02/01-1947: Halmtorvet 7,4. København V
    23/04-1947: c/o Hedelyng, Henrik Steffensvej 5, st.
    17/07-1950: Ll. Voldgade 5, Randers
    23/05-1951: Energivej 6
    06/03-1953: Sverigesvej 11, Kgs. Lyngby (det er hos Inge Theil Larsens (hans 1. kones) forældre)
    22/08-1953: Stampegården (?), Højvildvej (?). Der skal formentlig stå "Hyvildvej"
    27/5-1954: Ørbækgård, Brande (afsenderadresse på brev)
    1/12-1954: Mosevænget 2, II, Brande (afsenderadresse på brev)
    1964-1967: Park Allé 4, Skjern
    Adresse ved død: Martensens Allé 2, 7330 Brande

    Første kørekort i 1946
    CPR: 170522-xxxx
    Død: 21. november 1972 kl. 07:29 på Kolding Sygehus efter en operation den 17 november 1972, hvor der forsøges transplantation af hovedpulsåren.

    Informationen i Modstandsdatabasen:

    Søger man (på http://modstand.natmus.dk/PersonSoegning.aspx pr. 11/2022) i Modstandsdatabasen på efternavnet "Stegemüller" får man:

    Jørgen Stegemüller
    Født 17.05.1922
    Død 21.11.1972
    Volontør
    Region VI (København)

    Adresser: Brede lille Hovedbygning, Lyngby

    Tilknytning til undergrundshæren: Region VI (København), København: Afsnit 2 (Gentofte-Lyngby-Holte) , 4. Kompagni, 1. Deling

    Modstandsaktivitet: Militærgruppe

    Frihedsmuseets arkiv: Arkivskaber: Ove Mandrup-Poulsen, Arkiv for Afsnit 2 under Region VI: Styrkeliste for 4. Kompagni. - 35A-13839-8

    Udskriften er baseret på 1 registrering: Jørgen Stegemüller, volontør, Militærgruppe
        
    Region VI (København), København: Afsnit 2 (Gentofte-Lyngby-Holte)
    4. Kompagni, 1. Deling
    Arkivhenvisninger: 1) Frihedsmuseet, DokReg,

    Dødsårsagen:
    ATIN, der er et nyresvigt. Sygdommen kaldes også "chocknyre". Denne tilstand forårsagedes af "Aneurysma aotae abdominalis rupta", som jeg selv efter bedste evne og med et par ordbøger har oversat til "Bristning af en svulst på hovedpulsåren aorta i underlivsregionen". Dette er så forårsaget af Oræmi, der er en forgiftningstilstand pga, svigtende nyrefunktion, hvorved affaldsstoffer ophobes. Den 17.11.1972 er der foretaget operation med henblik på fjernelse af pulsåresvulsten og transplantation af aorta.

    Med andre ord: Man forsøger tre dage inden dødsfaldet at fjerne en svulst på hovedpulsåren - aorta - i mave/underlivsregionen samt at foretage en transplantation af hovedpulsåren. Dette kan nyrerne ikke klare, og han dør af nyresvigt. Der foretages autopsi (obduktion), men resultatet heraf kendes ikke.

    Aktivt medlem af modstandsbevægelsen under tyskernes besættelse af Danmark fra 9. april 1940 - 5. maj 1945. I en periode gruppefører i 4. komp., 1. deling, Afsnit 2. Jeg har hans armbind i Royal Airforce farverne. Som modstandsmand arbejdede han for fremmedpolitiet. Efter besættelsen samlede han sammen med andre unge mænd våben ind hos mennesker, de mente var kommunister. Dette var naturligvis selvtægt, og var naturligvis strafbart. (Kilde: Kriminaldommeren i Københavns Nordre Birk 6/12-1947 betinget hæfte i 3 mdr., prøvetid i 5 år uden tilsyn. Straffeattest fra Politimesteren i Lyngby udstedt 22.11.1963))

    Dømt 6/12-1947 "Hæfte i tre mdr. betinget, prøvetid i 5 år uden tilsyn" efter Straffelovens 130: "STRFL af 1930 (som var gældende i 1947) § 130 lyder: "Den, som udøver en ham ikke tilkommende offentlig Myndighed, straffes med Bøde, Hæfte eller under skærpende Omstændigheder med Fængsel indtil 2 Aar." og efter "Lov nr. 398 af 12. juli 1946 om handel med samt tilvirkning og besiddelse af våben m.v". § 10, jfr. § 2. Hidtil har jeg ikke kunnet finde bestemmelsernes ordlyd.

    Politimesteren i Københavns Amts Nordre Birk, Straffeakt nr. 2587, bilag 12: "Efter Kapitulationen var han med i hjemmeværnet til september 1946, da han udtrådte paa Grund af en Meningsforskel med Delingsføreren, og endelig havde han ikke Tid pga. sit Arbejde."

    I 1964 hvor adoptionen forberedes har Jørgen en indkomst på 31.000 kr.(der svarer til ca. 350.000 kr. i 2020), hvilket betegnes som særdeles gode økonomiske forhold. Huslejen udgør 200,00 kr. månedligt, men de kan bo i det lejede hus, så længe de vil og finder ingen grund til at flytte, selvom de udmærket havde råd til selv at bygge sig et hus.

    I forbindelse med adoptionen beskrives Jørgen således:
    03-07-1962: "Andrageren oplyser om sine forhold, at han er født i Brede og opvokset i sit hjem som yngst af to. Faderen var designatør og er nu direktør ved Junckers Savværk [det står i sagen, men det er noget sludder. Felix har aldrig været på Junckers Savværk og i øvrigt dør han i Randers i 1952!]. Barndomsforholdene skal have været gode nok, men man får indtryk af, at der ikke har været særlig stor kontakt. Andragerens søster er tre år ældre, hun er nu gift med overlæge Sigvard Kaae, Radiumstationen i København. Andrageren har taget realeksamen fra Lyngby Statsskole og har siden uddannet sig i tekstilbranchen...

    Årsagen til barnløsheden er antageligt, at Jørgen som barn har haft fåresyge. Mødrehjælpens interviewer spørger dem, om de kunne tænke sig at adoptere mere end ét barn. Det spørgsmål kommer helt bag på dem. Da man næste gang besøger dem, har de drøftet spørgsmålet og gjort sig deres stilling klar: de nøjes med et barn; og det skal helst være en pige på ca. to år - de ender med en på næsten tre.

    Andrageren er af almindelig højde, han er en noget mørk type, har mørkeblond bølget hår, er meget solbrændt, han bærer briller, han virker velbegavet. I første omgang gør han indtryk af at være noget hæmmet og en noget stiv kontormandstype, man har dog indtryk af, at han gerne vil være meget venlig, han er blot den noget mere tillukkede type. Ved nærmere kontakt virker han tiltalende, og han røber god forståelse for de problemer, man drøfter, der kan komme med børn. Man kunne tænke sig, at han er noget følelsesbetonet og måske har haft et noget koldt milieu, man får indtryk af at det mislykkede ægteskab (med Inge Theil Larsen - red.) er oplevet som en falliterklæring, og måske er der rokket en hel del ved hans selvtillid, men man har indtryk af, at han nu er i udmærket balance, og at han befinder sig særdeles godt og nærmest blomstrer i ægteskabet med andragerinden"

    21-04-64: "Man har god kontakt med begge andragerne. Andrageren er næsten ivrigt talende, og hans glæde over snart at få et barn i hjemmet virker meget ægte. Han virker glad og harmonisk, lidt stolt over de gode forhold. Andragerinden er stadig den rolige, smilende, varmhjertede kvinde."

    18-02-1965: "Andragerinden fortæller, at andrageren er uendelig glad for Hanne og er meget stolt af hende; på fabrikken har man sagt, at han er blevet som et andet menneske og det bedste han ved er at fortælle om Hanne".

    (Medical):Se tilknyttede kilder.

    Folketælling:

    1. Stegemüller, Felix Rudolph Reinholdt, Husfader, dessinatør
    2. Stegemüller, Karen, husmoder, født i Kbh.
    3. Stegemüller, Kirsten
    4. Stegemüller, Jørgen

    Folketælling:
    Piledamsvej 14, Kolding Købstad

    1) Stegemüller, Felix Rudolph Reinholdt. Bopæl året før: Kolding, Piledamsvej 14. 8/11 1891. Kg. Lyngby. G. Husfader. Textil - Driftsleder. Brd. Volkerts Fab. A/S, Kolding. Gift 1916. 2 levende børn i Ægteskabet.
    2) Stegemüller, Karen. " ". 11/12 1890. København. G. Husmoder.
    3) Stegemüller, Kirsten. " ". 14/5 1919. Kg. Lyngby. Barn.
    4) Stegemüller, Jørgen.  " ". 17/5 1922. Kg. Lyngby. Barn.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Birthe Hanne JENSEN. Birthe (datter af Petra Johanne Margrethe JENSEN) blev født den 30 jan. 1925 i Rigshospitalet, Rigshospitalets Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 19 apr. 1925 i Kingos Kirke, Kingos Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; døde den 17 nov. 2023 i Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Notater:

    Jørgen Stegemüller og Hanne Rasmussen, f. Jensen, var ungdomskærester, dvs. før hun blev gift med Vagn i 1948.

    Familie/Ægtefælle/Partner: Nulevende. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Jørgen blev gift med Jytte Baunsgaard KRISTENSEN den 22 okt. 1955 i Brande Sogn, Nørvang Herred, Vejle Amt, Denmark. Jytte (datter af Carl Frederik KRISTENSEN og Mary CHRISTENSEN) blev født den 7 maj 1935 i Blåhøj Station, Blåhøj Sogn, Nørvang Herred, Vejle Amt, Denmark; blev døbt den 30 jun. 1935 i Blåhøj Kirke, Blåhøj Sogn, Nørvang Herred, Vejle Amt, Denmark; døde den 25 dec. 2006 i Holbæk Centralsygehus, Holbæk Sogn, Merløse Herred, Holbæk Amt, Denmark. [Gruppeskema] [Familietavle]

    Notater:

    Gift:
    Der er tale om en borgerlig vielse.

    Børn:
    1. Hanne B. STEGEMÜLLER blev født den 23 okt. 1963 i Usserød Sygehus, Hørsholm Sogn, Lynge-Kronborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 1 okt. 1966 i Odden Kirke, Odden Sogn, Ods Herred, Holbæk Amt, Denmark; og døde.

Generation: 2

  1. 2.  Rudolph Reinholdt Felix STEGEMÜLLERRudolph Reinholdt Felix STEGEMÜLLER blev født den 8 nov. 1891 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 31 jan. 1892 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark (søn af Wilhelm Rudolf STEGEMÜLLER og Emilie Margrethe NIELSEN); døde den 24 sep. 1952 i Mariagergade, Sankt Mortens Sogn, Støvring Herred, Randers Amt, Denmark; blev begravet den 29 sep. 1952 i Sorgenfri Kirkegård, Sorgenfri Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Indsat af: HIGH
    • Efterkommerinteresse: HIGH
    • Folketælling: 1 feb. 1901, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1921, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1925, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 5 nov. 1930, Kolding Købstad, Brusk Herred, Vejle Amt, Denmark
    • Beskæftigelse: 5 nov. 1930, Kolding Købstad, Brusk Herred, Vejle Amt, Denmark; Driftsleder på Brdr. Volkerts Uldspinderi og Klædefabrik
    • Beskæftigelse: okt. 1933, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; Mester på Brede Klædefabrik
    • Beskæftigelse: sep. 1952, Mariagergade, Sankt Mortens Sogn, Støvring Herred, Randers Amt, Denmark; Driftsleder

    Notater:

    På Felix' fødselsdag er der 4 grader og kl. 14.00 er skydækket målt til 100 pct. Det er med andre ord en helt almindelig dødssyg novemberdag i Danmark. På dåbsdagen er det stort set samme vejrtype: 4 grader, 75 pct. skydække og 1 mm. nedbør

    Felix blev uddannet som dessinatør på Brede Klædefabrik, og videreuddannede sig i Tyskland. Jeg har et billede af ham, hvor han er fotograferet uden for den ejendom, hvor han boede på et af sine ophold i Tyskland. En dessinatører er det, vi nu til dags vil kalde en designer. Dessinatøren besluttede, hvorledes klædet skulle se ud: Hvilke garner, der skulle anvendes, hvorledes mønsteret skulle være mv. (ref. Jeppe Tønsberg på Lokalhistorisk Arkiv for Lyngby Tårbæk Kommune.)

    I 1916, da han boede i kontorbygningen på Brede, var han 'fabrikmester', hvilket er en endog meget høj stilling for en 25-årig. Ved Jørgen Stegemüllers dåb i 1922 er han angivet som appreturmester. Traf sin kone Karen (f. Sørensen), der også arbejdede på Brede Klædefabrik, på fabrikken.

    Lidt dokumentation for ovenstående:
    "Kære Hanne B. Stegemüller Tak for dit brev. Jeg har nu været igennem en stor del af mine kilder fra Brede, og har desværre ikke fundet så meget, der direkte vedrører dess. Stegemüller. Stegemüller nævnes dog kort i en Arthur Weises erindring er - denne er bestyrer og appreturmester for Bredes filial Stampen. Ved Weises sølvbryllup i 1924 nævnes det, at Stegemüller - "kollega paa Brede" - også er med. Derudover har jeg i sin tid noteret fra de erindringer fra gamle Brede-arbejdere, Nationalmuseet i sin tid har indsamlet på lydbånd, at Stegemüller var overordnet, og tjente betydelig mere end, de andre mestre (erindring af Signe Veel, kontordame f. 1879).
    Med venlig hilsen Niels Jul Nielsen"

    -------
    Brede Hovedbygning ligger i dag som en del af det anlæg, der indtil 1831 udgjorde Brede Kobber- og Messingværk og siden da Brede Klædefabrik. Hovedbygningen blev i 1795 opført som landsted af Brede Værks ejer, etatsråd Peter van Hemert (1734 - 1810).

    Da jeg i 2003 begyndte at interessere mig for slægtsforskning, skulle nedenstående - som jeg havde gemt i en skuffe - vise sig at blive af meget stor betydning for at få hul på Stegemüller-siden.

    Inger er/var svigerinde til en (unavngiven) bekendt af kontorchef Ole Behn i Arbejdsskadestyrelsen. Ole gav mig følgende oplysninger fra Inger:

    "Februar 1993: FELIX STEGEMÜLLLER, søn af MARGRETHE og RUDOLF STEGEMÜLLLER, født i Brede pr. Kgs. Lyngby. Søskende: LYDIA, WALTER, ROBERT, KATE, RUDOLF, RIGMOR og FRITZ. De sidste 2 er tvillinger, og alle børnene er født på Brede. Rudolf Stegemüller var mester på Hattefabrikken på Brede, den flyttede senere til Skodsborg, nu under navnet Skodsborg Hattefabrik. Familien boede her i en funktionærbolig, der lå som nabo til Skodsborg Badesanatorium. Hattefabrikken eksisterer ikke mere. Jeg har med min mormor, som var søster til den gamle Fru Stegemüller, tit været på besøg hos familien, og jeg husker "Onkel Stegemüller", der som så mange andre tekstilfolk var "indvandret" fra Tyskland, som en venlig lidt stille ældre herre. Af børnene boede kun Rigmor og Fritz hjemme dengang (ca. 1930 - 1934). Både "Onkel Stegemüller" og hans kone Margrethe er begravet fra Vedbæk Kirke. Felix var gift med Karen, født Sørensen. Hun arbejdede på kontoret på Brede Klædefabrik, og Felix blev her uddannet som dessinatør og fik videre uddannelse i Tyskland. Senere flyttede parret til Randers nogle år. Data for deres børn Kirsten og Jørgen, ved Jørgens datter selvfølgelig mere om end jeg.

    Venlig hilsen Inger"
    ---------------

    "Kære Ole Hermed nogle oplysninger om familien Stegemüller, som jeg har modtaget fra min svigerinde Inger.

    Jeg kan supplere med, at Rudolf Stegemüllers kone Margrethe var datter af forvalter på Brede, Jens Nielsen og hans hustru. Denne linie har vi gode oplysninger om, da Margrethes søster Emma Georgine Nielsen, f. 17.2.1879 var mor til min svigermor, Ella Margrethe Larsen, f. Mohr. I øvrigt har Lise gået i skole med Jørgen Stegemüllers første kone, Inge Theil Larsen, der var fra Lundtofte"

    (Research):
    Jeg kan ikke finde ham konfirmeret Kongens Lyngby - sært.

    Døbt:
    Fadderne: Arb Jens Nielsens Hustr., Brede & Kristian Nielsen, Brede. Bogbinder Paul Küchler og Hustru, Brede.

    Folketælling:

    1. Vilhelm Rudolf Stegemüller, M, 29/5 1862, G, Tyskland, 1890, Husfader, Hattemager, IC Modeweg & Søn, Hattefabrik, Viet 1891, 4 levende børn, 1 død
    2. Emilie Magrethe Stegemüller, K, 19/5 1872, G, Lyngby, Husmoder
    3. Felix Rudolf Stegemüller, M, 8/11 1891, U, Lyngby, Barn
    4. Lydia Martha Frida, K, 10/10 1892, U, Lyngby, Barn
    5. Valter Robert Stegemüller, 23/12 1895, U, Lyngby, Barn
    6. Robert Rickart, M, 6/9 1897, U, Lyngby, Barn

    Folketælling:

    1. Felix Stegemüller, M, 8/11 1891, G, Brede, Husfader, Appreturmester
    2. Karen Stegemüller, K, 11/12 1890, G, København, Husmoder
    3. Kirsten Stegemüller, K, 14/5 1919, Brede, Datter

    Folketælling:

    1. Stegemüller, Felix Rudolph Reinholdt, Husfader, dessinatør
    2. Stegemüller, Karen, husmoder, født i Kbh.
    3. Stegemüller, Kirsten
    4. Stegemüller, Jørgen

    Folketælling:
    Piledamsvej 14, Kolding Købstad

    1) Stegemüller, Felix Rudolph Reinholdt. Bopæl året før: Kolding, Piledamsvej 14. 8/11 1891. Kg. Lyngby. G. Husfader. Textil - Driftsleder. Brd. Volkerts Fab. A/S, Kolding. Gift 1916. 2 levende børn i Ægteskabet.
    2) Stegemüller, Karen. " ". 11/12 1890. København. G. Husmoder.
    3) Stegemüller, Kirsten. " ". 14/5 1919. Kg. Lyngby. Barn.
    4) Stegemüller, Jørgen.  " ". 17/5 1922. Kg. Lyngby. Barn.

    Rudolph blev gift med Karen SØRENSEN den 9 dec. 1916 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark. Karen (datter af Andreas Laurits SØRENSEN og Bodil Kirstine LARSEN) blev født den 11 dec. 1890 i Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 10 jan. 1891 i Sankt Matthæus Kirke, Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; døde den 26 maj 1963 i Ordrup Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 31 maj 1963 i Sorgenfri Kirkegård, Sorgenfri Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 3.  Karen SØRENSENKaren SØRENSEN blev født den 11 dec. 1890 i Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 10 jan. 1891 i Sankt Matthæus Kirke, Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark (datter af Andreas Laurits SØRENSEN og Bodil Kirstine LARSEN); døde den 26 maj 1963 i Ordrup Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 31 maj 1963 i Sorgenfri Kirkegård, Sorgenfri Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Beskæftigelse: Kontorassistent, husmoder, ekspedient
    • Folketælling: 1 feb. 1901, Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1921, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1925, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 5 nov. 1930, Kolding Købstad, Brusk Herred, Vejle Amt, Denmark
    • Skifte: 13 jun. 1963

    Notater:

    Født Saxogade 90, 3. sal
    Sidste adresse: Ordrupvej 63 c, 2. sal tv, 2920 Charlottenlund.

    Jeg har været inde i lejligheden, som er på to værelser. I øvrigt ejes ejendommen nu (i år 2003) af Juristernes og Økonomernes Pensionskasse.

    Døbt:
    Faddere: Forældrene, Caroline Sørensen, Saxogade 90,3., Ungkarl Bent Sørensen

    Folketælling:

    Oehlenschlægersgade 36, 3. tv.
    1. Sørensen, Andreas Laurits, f. i Slangerup, kommer til København fra St. Havelse i 1889, gift i 1882, Maler hos Maler Johansen St. Kongensgade 27
    2. Sørensen, Bodil Kirstine, f. i Strølille, kommer til København fra St. Havelse i 1889, gift i 1882
    3. Sørensen, Anna Kirstine 15/10-1883 i St. Havelse
    4. Sørensen, Karen 11/12-1890 i København
    5. Sørensen, Bertha 25/3-1893 i København
    6. Sørensen, Laura 9/8-1894 i København.

    Folketælling:

    1. Felix Stegemüller, M, 8/11 1891, G, Brede, Husfader, Appreturmester
    2. Karen Stegemüller, K, 11/12 1890, G, København, Husmoder
    3. Kirsten Stegemüller, K, 14/5 1919, Brede, Datter

    Folketælling:

    1. Stegemüller, Felix Rudolph Reinholdt, Husfader, dessinatør
    2. Stegemüller, Karen, husmoder, født i Kbh.
    3. Stegemüller, Kirsten
    4. Stegemüller, Jørgen

    Folketælling:
    Piledamsvej 14, Kolding Købstad

    1) Stegemüller, Felix Rudolph Reinholdt. Bopæl året før: Kolding, Piledamsvej 14. 8/11 1891. Kg. Lyngby. G. Husfader. Textil - Driftsleder. Brd. Volkerts Fab. A/S, Kolding. Gift 1916. 2 levende børn i Ægteskabet.
    2) Stegemüller, Karen. " ". 11/12 1890. København. G. Husmoder.
    3) Stegemüller, Kirsten. " ". 14/5 1919. Kg. Lyngby. Barn.
    4) Stegemüller, Jørgen.  " ". 17/5 1922. Kg. Lyngby. Barn.

    Børn:
    1. Kirsten STEGEMÜLLER blev født den 14 maj 1919 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 10 aug. 1919 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; døde den 23 apr. 1985 i Hedehusene Sogn, Smørum Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 26 apr. 1985 i Sorgenfri Kirkegård, Sorgenfri Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.
    2. 1. Jørgen STEGEMÜLLER blev født den 17 maj 1922 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 30 jul. 1922 i Lundtofte Kirke, Lundtofte Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; døde den 21 nov. 1972 i Kolding Sygehus, Kolding Sogn, Brusk Herred, Vejle Amt, Denmark; blev begravet den 26 nov. 1972 i Brande Østre Kirkegård, Brande Sogn, Nørvang Herred, Vejle Amt, Denmark.


Generation: 3

  1. 4.  Wilhelm Rudolf STEGEMÜLLERWilhelm Rudolf STEGEMÜLLER blev født den 29 maj 1862 i Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; blev døbt den 15 jun. 1862 i Sankt Georg Kirche, Sankt Georg Gemeinde, Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany (søn af Friedrich Rudolf Wilhelm STEGEMÜLLER og Pauline STEINICKE); døde den 3 jun. 1937 i Københavns Amts Sygehus Gentofte, Gentofte Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 10 jun. 1937 i Vedbæk Kirkegård, Vedbæk Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Navn: Rudolf Stegemüller
    • Indvandring: 16 mar. 1890, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1901, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Beskæftigelse: 1890-1912, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; Hattemagermester
    • Beskæftigelse: sep. 1914, Skodsborg, Søllerød Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; Hattemester
    • Folketælling: 1 feb. 1916, Skodsborg, Søllerød Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • (Stats)borgerskab: 3 jun. 1919
    • Beskæftigelse: sep. 1919, Skodsborg, Søllerød Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; Hattemagermester
    • Beskæftigelse: jun. 1922, Skodsborg, Søllerød Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; Hattemagermester
    • Folketælling: 5 nov. 1930, Skodsborg, Vedbæk Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Skifte: 22 jun. 1937

    Notater:


    Født i Tyskland
    Wilhelm Rudolf Stegemüller bliver født i Frankfurt an der Oder tidligt om formiddagen ved 10-tiden, den 29. Maj 1862 og dør på Amtssygehuset, Gentofte i juni 1937 efter at have været Danmark i lidt mere end 47 år.

    Fra 1890 til 1913 arbejder han på Brede Klædefabrik, og i 1913 flytter familien til Søllerød for at arbejde på den nystiftede A/S Dansk Hattefabrik. Ved sin død beskrives han som hattemagermester.

    Han gifter sig i juli 1891 med naboens datter Emilie Margrethe Nielsen (datter af forvalter på Brede Jens Nielsen), og der er i ægteskabet ti børn, hvoraf to dør som ganske små (# 5 Rigmor Margrethe og # 10 Alf).

    Der findes en længere historie på hjemmesiden om ham her: https://stegemueller.dk/tysk-hattemagermester-i-danmark/

    Tysk politik i 1890
    Det år, han kommer til Danmark, nemlig i 1890, går Bischmark af som Rigskansler i Tyskland, og hvorefter der ellers blæste politisk væsentligt mildere vinde i Tyskland. Bischmark går af fordi den nye kejser Wilhelm den 2. afskediger ham. Bischmark drømte om en samlet tysk nation. I 1862 gennemførte han som nyudnævnt regeringschef en militærreform, og Preussens moderne hær blev et væsentligt redskab for hans ekspansionspolitik og for Tysklands samling under Preussens ledelse.

    Immigration til Danmark
    Wilhelm Rudolf Stegemüller kommer tilsyneladende direkte fra Frankfurt (Oder) til Brede, jfr. at han findes på Lyngby Politis liste over udlændinge den 17. marts 1890.

    DC-031: Københavns Amts Nordre Birk, Afd. G Udstedte Opholdsbøger til fremmede Statsborgere, Lyngby Politistation 1879-1890. 1890: Marts 17. nr. 10:
    Navn: Rudolf Stegemüller
    Fødested: Frankfurt v. Oder
    Fødselsaar og dag: 29/5-62
    Signalement: lille, midl. blond, blaa, almdl., tydsk
    Hvortil: Brede Fabrik

    Dansk indfødsret
    Afskrift af sagsomslaget på indfødsretssagen, som er Ind.M. Expkt. 1917. J.No 62:
    "Wilhelm Rudolf Stegemüller, Hattemagermester af Søllerød Sogn under Københavns Amt, født i Preussen.

    Stegemüller, Wilhelm Rudolf, Hattemagermester af Søllerød Sogn under Københavns Amt, født 1862 i Frankfurt an der Oder, kom 1890 her til landet, hvor han derefter stadig har opholdt sig; fra 1913 har han boet i Søllerød Sogn. Andrageren, der er det danske Sprog bemægtiget, er gift med en dansk Kvinde, med hvem han har 8 Børn, der forsaavidt de har naaet skolepligtig Alder nyder eller har nydt dansk Skoleundervisning. Andrageren anbefales af Søllerød Sogneraad".

    Med blyant er det noteret på omslaget: "Andrageren staar i Tysk "Ersatz-Reserve zweiter Klasse". Da han er over 55 Aar gammel, og med sit 31.de Aar er overført til Landstammen (?), vil dette formentlig ikke være til hinder for hans optagelse paa Loven. Der mangler Skoleattester for de 4 yngste Børn (f. 1908, 1910, 1911 og 1911). Henstilles at disse fremskaffes". Dateret: 7/3-18.

    Oldefar som menneske
    Barnebarnet Aase Grethe Stegemüller (datter af sønnen Walther) vokser stort set op hos Wilhelm Rudolf og Emilie Margrethe, fordi der simpelthen er flere penge hos dem end i hendes eget hjem. Aase fortæller, at Wilhelm Rudolf og Emilie Margrethe havde høns og duer, og at han selv slog dem i hjel ude i gården i Skodsborg. Aase bekræfter, at Emilie Margrethe havde "et godt køkken" (det kan man se på billederne af hende - hvor hun ligner en skøn bedstemor). Aase Grethe fortæller også, at hendes forældre ofte mødtes med hendes bedsteforældre for at spille kort.

    Jeg har svært ved at vurdere, hvor på den sociale rangstige Wilhelm Rudolf Stegemüller befandt sig. Hattemester/hattemagermester lyder fint, han kunne have barnebarnet Aase Grethe hos sig (datter af Walther Robert Stegemüller) og han betalte for hendes broder Henning Poul Stegemüllers kostskoleophold på en skole på Amager. Det er min opfattelse, at det måske er gået bedre med årene! "Efter de første to år i forskolen i Skodsborg måtte hattearbejdernes børn i resten af deres skoletid tage til Vedbæk Skole eller til Nærum Skole. Havde man lidt større ambitioner på sine børns vegne end blot en almindelig skolegang, men ikke råd til at bekoste yderligere skolegang, måtte man søge andre veje. En af de tyske hattemestre sendte i sommeren 1890 følgende andragende til Skolekommissionen i Søllerød: "Undertegnede Hattemester Rud. Stegemüller, Skodsborg, ansøger hermed det ærede Sogneraad om at en af Nærum Kostskoles Fripladser maa blive givet til min datter Käthe Stegemüller." Den på det tidspunkt 12-årige Käthe bedømmes af overlæreren ved Vedbæk Skole som "Velbegavet, Flittig og Flink", og da han vurderer, at hun vil "have et godt udbytte af et Kursus paa en Realskole", anbefaler han hende hermed." (Kilde: "Søllerødbogen 1992")

    Oldefar som vidne
    Vidne til: Kirsten Stegemüller, Døbt 10 aug 1919 Lyngby Kirke, Lyngby Sgn., Sokkelund Hrd.(min tante/faster)
    Vidne til: Robert Rickardt Stegemüller, Gift 9 aug 1921 Søllerød Kirke
    Vidne til: Jørgen Stegemüller, Døbt 30 jul 1922 Lundtofte Kirke (min far)
    Vidne til: Aase Grethe Stegemüller, Døbt 5 jun 1922 Vedbæk Kirke
    Vidne til: Carl Christian Nielsen, Gift 31 mar 1912 Lyngby
    Vidne til: Ernst Henry Emil Nielsen, Gift 21 okt 1928 Vedbæk Kirke

    Hattefabrikkerne i Brede og i Skodsborg
    Johan Palle Johnsen (1822 - 1896). Startet som faderløs læredreng hos J.C. Modeweg & Søn på Klædefabrikken i Brede.

    Johan Sophus Johnsen (1850 - 1931). Johan Palle Johnsens plejesøn, overtog klædefabrikken som 46-årig, men viste hurtigt, at han ikke besad sin plejefaders dygtighed og smidighed. Konjunkturerne omkring århundredeskiftet var heller ikke gunstige, og fagforeningernes indstilling og stigende magt, kunne han slet ikke klare. Han oplevede strejke i 1906 og 1907, og forholdene blev efterhånden så besværlige for ham, at han i 1912 trak sig tilbage som rentier. Kort efter standsede klædefabrikken sin produktion og blev efter 62 års virksomhed overdraget til A/S Dansk Hattefabrik.

    De nye tider på Retraite begyndte i 1849. Det år lejede den tidligere væversvend på Brede Klædefabrik Johan Palle Johnsen sig ind i magasinbygningen, og begyndte med to væve og tre personer (incl. ham selv og konen) en klædefabrikation i Skodsborg. I 1850 købte han Retraite af Drewsen-familien for 500 rd. Fabrikken udviklede sig i takt med det industrielle gennembrud i Danmark i anden halvdel af 1800-tallet. Virksomheden blev drevet i tidens ånd. I spidsen stod patriarken, der opvokset i små kår vidste at yde godgørenhed til de svageste Og bygge boliger til sine arbejdere - sørge for skole og asyl og fritidsbeskæftigelse i det lille fabrikssamfund. "Forholdene på Skodsborg Klædefabrik kan tjene som eksempel for mange lignende anstalter", påpegede Amtsavisen ved fabrikkens jubilæum i 1874. Ved Johnsens død i 1896 beskæftigede klædefabrikken omkring 100 mand ved 36 vævemaskiner. Adoptivsønnen Johan Sophus Johnsen forsøgte at føre fabrikken videre i den gamles ånd. Men de nye tider med arbejdersammenhold og strejker var han ligesom ikke gearet til. Han fyrede de organiserede arbejdere, indkaldte tyske mestre og oplevede gentagne strejker. Da ham så tilmed i 1910-11 af kommunens nyetablerede sundhedskommission blev pålagt at gøre noget ved de "uheldige sanitære forhold" på fabrikken, "nedlagde" han arbejdet, forlod de landlige omgivelser og slog sig i 1912 ned på Østerbro som rentier.

    Fabriksbygningerne blev året efter solgt til Dansk Hattefabrik A/S, der indledte en ny glorværdig æra i Skodsborgs industrihistorie. Ligesom Johnsens Klædefabrik egl. begyndte i Brede, så var det i endnu højere grad tilfældet med hattefabrikken. Industrialiseringen af det gamle hattemagerhåndværk fandt sted hos J.C. Modeweg & Søn i Brede.

    Omkring 1890 oprettedes en underafdeling for hattefabrikation i Brede. Den uddannede arbejdskraft blev i høj grad rekrutteret i Tyskland. Hans Cohn (1874-1947) var opvokset ved faderens hattefabrik i Berlin. Han blev i 1900 hidkaldt som specialist for at sætte system i Bredes hatteafdeling. Under den landsomfattende tekstilstrejke, der også ramte Skodsborg hårdt, blev afdelingen - mest af taktiske grunde - om dannet til en selvstændig hattefabrik. Hans Cohn blev direktør for det nye aktieselskab. I de gode hattekonjunktursår op i mod 1. verdenskrig voksede fabrikken til stadighed, og i 1913 flyttede hele virksomheden til Skodsborg. Cohn førte Johnsens patriarkalske system videre i Skodsborg. Hattearbejderne, hvoraf op i mod 1/3 var tyske indvandrere, boede i fabrikkens arbejderboliger, lærte i fabrikkens skole og asyl, købte ind i fabrikkens marketenderi og levede kort sagt deres liv i og omkring hattefabrikken. I 1917 boede der 71 voksne og 62 børn i de fire arbejderhuse ved hattefabrikken. Det resterende personale boede efter gammel tradition i arbejderbyen Nærum.

    Omkring 1930 rådede hattefabrikken over i alt 8 arbejderboligblokke (heraf tre i Nærum) til et personale på omkring 200, der årligt producerede 0,5 mill. hatte. Nok var der krise i 30'erne og krig i 40'erne, men ordentlige mennesker kunne ikke vise sig på gaden uden hat. Skønt direktør Cohn med familie under jødeforfølgelserne i 19443 måtte flygte til Sverige, fortsatte fabriksdriften ufortrødent under Bjarne Senn (1901-1986). I hans direktørtid (1947-1970) både kulminerede og sluttede hatteeventyret. På sit højdepunkt omkring 1950 beskæftigede fabrikken godt 300 medarbejdere. Den blev i 1953 betegnet som "Nordeuropas største virksomhed inden for branchen". Jo det var gyldne dage i Skodsborg i de glade 1950'ere, med både Nordens største kursted og hattefabrik.

    Fabriksbygningerne bredte sig i et stort virvar på den tidligere så kønne grund omkring Retraite. En noget bekymret formand for den altid æstetisk bevidste grundejerforening udtalte i 1949, at han så frem til den dag, hvor alle ville gå med hat. Dermed ville en produktionsudvidelse blive påkrævet og af pladsmæssige grunde måtte Skodsborg Hattefabrik flytte andetsteds hen: "Tænk hvilken herlig åben plads, der da kunne skabes her med træer og buske og blomsteranlæg" udtalte formanden begejstret. Nu forsvandt hattefabrikken rigtignok. Det sørgede en fuldstændig ændring af moden for. I løbet af 1960'erne faldt hattesalget med 80 pct. - og ledelsen lukkede fabrikken i 1970, før andre gjorde det for dem. I 1979-80 blev det hele revet ned til fordel for Skodsborg Strandhave som Friis & Moltkes boligkompleks fra 1983 så poetisk blev døbt.

    Hans Cohn (1874-1847). Hattefabrikant i Skodsborg 1913-47. Cohn var født i Berlin som søn af en tysk hattefabrikant og var alsidig uddannet i både Frankrig og England. I 1900 blev han - som 26-årig - kaldt til Danmark for at starte en dansk hattefabrik i Brede. Baggrunden var en tekstilarbejderstrejke i Brede, som hattemagerne søgte at holde sig uden for. Så startede man et selvstændigt aktieselskab "A/S Dansk Hattefabrik", som forblev i Brede, indtil Johnsens gamle klædefabrik i Skodsborg blev nedlagt i 1912. Derefter flyttedes hattefabrikken hertil. Den havde været en succes fra starten, ikke mindst fordi Cohn under fagforeningsstridighederne havde kaldt en del tyske hattemagere til fabrikken. Under 1. verdenskrig gik fabrikken udmærket, og i 1919 kunne Cohn præstere 500.000 hatte om året med sine 300 medarbejdere på den efterhånden tæt bebyggede plads mellem Sanatoriet og Skodsborgvej. Fabrikken havde hele Nordeuropa som kunde. I 1931 startede Cohn produktion af herrehatte af filt, og det reddede fabrikken, da 2. verdenskrig satte ind. At Cohn som jøde måtte flygte til Sverige gav kun lidt afbræk i produktionen. Hans førstemand førte med held fabrikken videre, og Cohn blev modtaget med jubel af sit personale kort efter befrielsen i 1945. Da var den 70-årige mand dog opslidt, og han døde i 1947.

    Døbt:
    Fadderne er: Schumacher Carl Neubert; Junggeselle (da. = Ungkarl) Johan Krakowsky, Jgfr. Caroline Gessen. Prediger: Bieder

    Folketælling:

    1. Vilhelm Rudolf Stegemüller, M, 29/5 1862, G, Tyskland, 1890, Husfader, Hattemager, IC Modeweg & Søn, Hattefabrik, Viet 1891, 4 levende børn, 1 død
    2. Emilie Magrethe Stegemüller, K, 19/5 1872, G, Lyngby, Husmoder
    3. Felix Rudolf Stegemüller, M, 8/11 1891, U, Lyngby, Barn
    4. Lydia Martha Frida, K, 10/10 1892, U, Lyngby, Barn
    5. Valter Robert Stegemüller, 23/12 1895, U, Lyngby, Barn
    6. Robert Rickart, M, 6/9 1897, U, Lyngby, Barn

    Folketælling:

    1. Stegemüller, Rudolf, G, Husfader, Hattemagermester, Indkomst 2.672,- Formue 0,-, Personlig skat 1916/17: Til Staten: 31,20 Til Kommunen: 55,72
    2. Stegemüller, Margrethe, G, Husmoder
    3. Stegemüller, Kate, U, Barn
    4. Stegemüller, Rudolf, U, Barn
    5. Stegemüller, Fritz, U, Barn
    6. Stegemüller, Rigmor, U, Barn
    7. Stegemüller, Walther, U, Barn, Kontorist, Indkomst 1.150,- Formue 0,-, Personlig skat 1916/17: Til Staten: 6,75 Til Kommunen: 27,44
    8. Stegemüller, Robert, U, Barn, Hattearbejder, Indkomst 700,- Formue 0,-, Personlig skat 1916/17: Til Staten: 0,00 Til Kommunen: 9,80

    Folketælling:
    Københavns Amt, Sokkelund, Vedbæk, Skodsborg

    Stegemüller, Vilhelm Rudolf. Bopæl året før: Dansk Hattefabrik. 29/5 1862. Tyskland. Statsborgerskab: Tysk. Husfader. Hattemager. Dansk Hattefabrik. Gift 1891.
    Stegemüller, Emilie Margrethe. Bopæl året før: Dansk Hattefabrik. 19/5 1872. Brede Lyngby. Statsborgerskab: Dansk. Husmoder. Gift 1891.
    Stegemüller, Rudolf Vilhelm. Bopæl året før: Dansk Hattefabrik. 18/4 1910. Brede Lyngby. Statsborgerskab: Dansk. Barn. Dansk Hattefabrik.
    Stegemüller, Frits Felix. Bopæl året før: Dansk Hattefabrik. 6/10 1911. Brede Lyngby. Statsborgerskab: Dansk. Barn. Dansk Hattefabrik.
    Stegemüller, Rigmor Emilie. Bopæl året før: Dansk Hattefabrik. 6/10 1911. Brede Lyngby. Statsborgerskab: Dansk. Barn. Kiosken Skodsborg St.

    Wilhelm blev gift med Emilie Margrethe NIELSEN den 21 jul. 1891 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark. Emilie (datter af Jens NIELSEN og Ane Margrethe ANDERSEN) blev født den 19 maj 1872 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 30 jun. 1872 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; døde den 19 jul. 1934 i Københavns Amts Sygehus Gentofte, Gentofte Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 22 jul. 1934 i Vedbæk Kirkegård, Vedbæk Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 5.  Emilie Margrethe NIELSENEmilie Margrethe NIELSEN blev født den 19 maj 1872 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 30 jun. 1872 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark (datter af Jens NIELSEN og Ane Margrethe ANDERSEN); døde den 19 jul. 1934 i Københavns Amts Sygehus Gentofte, Gentofte Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 22 jul. 1934 i Vedbæk Kirkegård, Vedbæk Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Indsat af: HIGH
    • Folketælling: 1 feb. 1880, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Konfirmation: 3 okt. 1886, Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1890, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1901, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1916, Skodsborg, Søllerød Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 5 nov. 1930, Skodsborg, Vedbæk Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark

    Notater:

    Døbt:
    Bar barnet: D. Bauers Hustru. Fadderne: D. Bauer, Alfr. Bauer, Peter Larsen, alle af Brede

    Folketælling:

    1. Jens Nielsen, 42, Gift, Fabriksarbejder, Husfader, Undløse Sogn, Holbæk Amt
    2. Ane Margrethe Nielsen, født Andersen, 38, Gift, Husmoder, København
    3. Olivia Wilhelmine Frederikke Nielsen, 13, Ugift, Deres Datter, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)
    4. Carl Wilhelm Nielsen, 12, Ugift, Deres Søn, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)
    5. Julie Hansine Nielsen, 10, Ugift, Deres Datter, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)
    6. Emilie Margrethe Nielsen, 6, Ugift, Deres Datter, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)
    7. Christian Waldemar Nielsen, 5, Ugift, Deres Søn, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)
    8. Marie Sophie Nielsen, 3, Ugift, Deres Datter, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)
    9. Emma Georgine Nielsen, 0, Ugift, Deres Datter, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)

    Folketælling:

    1. Jens Nielsen, 53 Aar, Gift, Ondløse, Husfader
    2. Ane Margrethe Nielsen, 49, Gift
    3. Emilie Margrethe Nielsen, 18, Ugift
    4. Christian Waldmar (?) Nielsen, 16 Ugift
    5. Marie Sofie Nielsen, 13, Ugift
    6. Emma Georgine Nielsen, 11 Ugift
    7. Jens Christoffer Emil, 8, Ugift

    Folketælling:

    1. Vilhelm Rudolf Stegemüller, M, 29/5 1862, G, Tyskland, 1890, Husfader, Hattemager, IC Modeweg & Søn, Hattefabrik, Viet 1891, 4 levende børn, 1 død
    2. Emilie Magrethe Stegemüller, K, 19/5 1872, G, Lyngby, Husmoder
    3. Felix Rudolf Stegemüller, M, 8/11 1891, U, Lyngby, Barn
    4. Lydia Martha Frida, K, 10/10 1892, U, Lyngby, Barn
    5. Valter Robert Stegemüller, 23/12 1895, U, Lyngby, Barn
    6. Robert Rickart, M, 6/9 1897, U, Lyngby, Barn

    Folketælling:

    1. Stegemüller, Rudolf, G, Husfader, Hattemagermester, Indkomst 2.672,- Formue 0,-, Personlig skat 1916/17: Til Staten: 31,20 Til Kommunen: 55,72
    2. Stegemüller, Margrethe, G, Husmoder
    3. Stegemüller, Kate, U, Barn
    4. Stegemüller, Rudolf, U, Barn
    5. Stegemüller, Fritz, U, Barn
    6. Stegemüller, Rigmor, U, Barn
    7. Stegemüller, Walther, U, Barn, Kontorist, Indkomst 1.150,- Formue 0,-, Personlig skat 1916/17: Til Staten: 6,75 Til Kommunen: 27,44
    8. Stegemüller, Robert, U, Barn, Hattearbejder, Indkomst 700,- Formue 0,-, Personlig skat 1916/17: Til Staten: 0,00 Til Kommunen: 9,80

    Folketælling:
    Københavns Amt, Sokkelund, Vedbæk, Skodsborg

    Stegemüller, Vilhelm Rudolf. Bopæl året før: Dansk Hattefabrik. 29/5 1862. Tyskland. Statsborgerskab: Tysk. Husfader. Hattemager. Dansk Hattefabrik. Gift 1891.
    Stegemüller, Emilie Margrethe. Bopæl året før: Dansk Hattefabrik. 19/5 1872. Brede Lyngby. Statsborgerskab: Dansk. Husmoder. Gift 1891.
    Stegemüller, Rudolf Vilhelm. Bopæl året før: Dansk Hattefabrik. 18/4 1910. Brede Lyngby. Statsborgerskab: Dansk. Barn. Dansk Hattefabrik.
    Stegemüller, Frits Felix. Bopæl året før: Dansk Hattefabrik. 6/10 1911. Brede Lyngby. Statsborgerskab: Dansk. Barn. Dansk Hattefabrik.
    Stegemüller, Rigmor Emilie. Bopæl året før: Dansk Hattefabrik. 6/10 1911. Brede Lyngby. Statsborgerskab: Dansk. Barn. Kiosken Skodsborg St.

    Notater:

    Gift:
    På deres vielsesdag den 21. juli 1891 regner det for en gangs skyld ikke i Danmark. Der er 20 grader, ingen nedbør, men 75 pct. skydække. Gennemsnitstemperaturen for hele juli måned 1891 er 16,3 grader.

    Børn:
    1. 2. Rudolph Reinholdt Felix STEGEMÜLLER blev født den 8 nov. 1891 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 31 jan. 1892 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; døde den 24 sep. 1952 i Mariagergade, Sankt Mortens Sogn, Støvring Herred, Randers Amt, Denmark; blev begravet den 29 sep. 1952 i Sorgenfri Kirkegård, Sorgenfri Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.
    2. Lydia Frida Martha STEGEMÜLLER blev født den 10 okt. 1892 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 27 nov. 1892 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; døde den 6 aug. 1967 i Nærum, Søllerød Sogn, Sokkelund, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 10 aug. 1967 i Søllerød Kirkegård, Søllerød Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.
    3. Valther Robert STENLUND blev født den 22 dec. 1895 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 22 mar. 1896 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; døde den 17 jul. 1956 i Rudolph Berghs Hospital, Mariakirken Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.
    4. Robert Rickardt STEGEMÜLLER blev født den 3 sep. 1897 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 10 okt. 1897 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; døde den 11 jan. 1973 i Københavns Amts Sygehus Gentofte, Gentofte Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 16 jan. 1973 i Vedbæk Kirkegård, Vedbæk Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.
    5. Rigmor Margrethe STEGEMÜLLER blev født den 26 jul. 1900 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 25 aug. 1900 i Hjemmet; døde den 7 sep. 1900 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 12 sep. 1900 i Ny Kirkegård, Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.
    6. Kæthe Gertrud STEGEMÜLLER blev født den 13 jan. 1908 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 31 maj 1908 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; døde den 30 jun. 1989 i Vor Frelsers Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.
    7. Rudolph Wilhelm STEGEMÜLLER blev født den 18 apr. 1910 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 17 jul. 1910 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; døde den 5 jun. 1975 i Frederiksborg Amts Centralsygehus, Hillerød Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev begravet den 10 jun. 1975 i Søllerød Kirkegård, Søllerød Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.
    8. Rigmor Emilie STEGEMÜLLER blev født den 6 okt. 1911 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 9 nov. 1911 i Hjemmet; og døde.
    9. Fritz Felix STEGEMÜLLER blev født den 6 okt. 1911 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 9 nov. 1911 i Hjemmet; døde den 6 okt. 1974 i Københavns Kommunehospital, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 12 okt. 1974 i Hendriksholms Kirke, Hendriksholm Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.
    10. Alf STEGEMÜLLER blev født den 13 jul. 1914 i Skodsborg, Søllerød Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 6 sep. 1914 i Hjemmet; døde den 25 sep. 1914 i Skodsborg, Søllerød Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 29 sep. 1914 i Søllerød Kirkegård, Søllerød Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.

  3. 6.  Andreas Laurits SØRENSENAndreas Laurits SØRENSEN blev født den 29 nov. 1858 i Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 25 feb. 1859 i Slangerup Kirke, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark (søn af Søren BENTSEN og Karen Kirstine LARSDATTER); døde den 5 jan. 1917 i Sankt Hans Hospital Sogn, Sømme Herred, Roskilde Amt, Denmark; blev begravet den 13 jan. 1917 i Vestre Kirkegård, Enghave Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Folketælling: 1 feb. 1860, Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1870, Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Beskæftigelse: sep. 1882, Store Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; Maler
    • Beskæftigelse: dec. 1883, Store Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; Maler
    • Beskæftigelse: feb. 1887, Store Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; Maler
    • Beskæftigelse: jun. 1888, Store Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; Maler
    • Beskæftigelse: jan. 1891, Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; Maler
    • Beskæftigelse: jun. 1893, Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; Maler
    • Beskæftigelse: sep. 1895, Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; Maler
    • Folketælling: 1 feb. 1901, Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Beskæftigelse: nov. 1902, Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; Maler
    • Folketælling: 1 feb. 1916, Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark

    Notater:

    Fra land til by:
    Andreas Laurits Sørensen og han hustru Bodil Kristine Laren flytter fra land til by i 1889. Muligvis efterlader de sønnen Søren Larsen Sørensen på landet (i Ølsted), hvor han dør som 5-årig.

    Dødsfaldet på Sankt Hans
    Andreas Laurits Sørensen dør på Sct. Hans Hospital. Jeg har derfor indhentet hans sygehistorie, og med vor tids briller, er det ikke meget, der gøres for manden. Ex.vis befinder han sig til sidst på Sct. Hans til noget, der ligner en form for opbevaring og intet andet. Det er også bemærkelsesværdigt, at man ikke angiver en dødsårsag eller en diagnose - man dør ikke (og gjorde heller ikke dengang) af at være dement. Andreas Laurits Sørensen var maler, og med den beskrivelse, der gives af hans sygdom med hukommelsessvækkelse og en langsom tilbagegang, er der måske tale om noget af det, vi i dag kender som 'Malersyndromet'? Jeg har selv talt med, og lavet interviews med mennesker, der som følge af deres erhverv fik malersyndrom i 1980'erne, og nogle af symptomerne kunne ligne! Her følger det meste af hans sygehistorie:

    Københavns Stadsarkiv: "Sankt Hans Hospital, Kurhusets arkiv 1860-1919, patientjournaler, kurhuset - mænd". Kurhuset 1917, bind 2, nr. 7845:

    Andreas Laurits Sørensen, 57 Aar, f. 29/11-58. Indlagt 4/11-16 fra KH afd. VI 10/8-16 til ca. 22/8 og igen fra 19/10-16.
    Diagnose: D.p. [som er ? demens eller depression]. Udskr. 5/1-1917.
    Har 5 voksne børn, 3 døde som smaa.

    Overflyttes fra Afd. II, hvor han har ligget 2 Dage. Han har været noget vrøvlende, syngende og uklar og ikke kunnet give positive Oplysninger.
    For ca. 2 Aar siden begyndte Hukommelsessvækkelsen, let sløvet, jævn Nedgang, i det sidste Aar ikke kunnet arbejde. Ikke Vrangforestillinger. Ikke Pareser, ingen Afasi. Ingen særlig Tro i den seneste Tid.
    Nuv. Sygdom: Gør et fjoget dement [eller dumt?] Indtryk. Talen er meget uklar, kan ikke klare de simpleste Prøveord. Ve. Pupil reagerer ikke på Lys.

    11/8: Blev ved at staa ud af sengen i aftes. Lod vandet på Gulvet.
    22/8 Konen vil ikke have Ham indstillet til Sct. Hans.
    Fjoller rundt. Meget dement

    [Herefter er der en række optegnelser af medicinsk art, der er ikke beskrevet en egl. behandling eller andre tiltag, men det angives, hvor mange mg. af et medikament, der gives. Jeg læser medikamentet som Veronal, men ikke helt sikker].

    Atter indlagt 19/10-16:
    Indlægges atter, da Konen ikke længere kan have ham hjemme. Kendte ikke Hjemmet.

    Overflyttes Sct. Hans 4/11-1916:
    7/11: Er rolig og medgørlig. En enkelt på Gang på Gulvet. Spiser selv. Er renlig.
    Gør et meget dement Indtryk. Røber ingen hallucinationer.
    Talen er elendig. De foregående Dage kunne sige enkelte Ord, men i dag er "Sørensen" det eneste han kan sige - ellers fuldstændig uforstaaeligt.
    Vil ikke undersøges, kniber øjnene energisk sammen og trækker Lagenet op over Hovedet, hvorfor al Undersøgelse maa opgives.
    9/11 Vandrer planløst rundt paa Gulvet.
    2/1-1917 Et par Dages Temperaturforhøjelse og sløjhed, men Anfald er ikke konstateret.
    5/1-1917 Død i Aften kl. 10 efter at have ligget passivt hen i de seneste 2 Døgn, stadig med Temperaturforhøjelse.

    (Research):
    Jeg undrer mig over angivelsen af forældrene ved dåben: "Forældre: Huusmd. Nielsen hos Søren Bentsen og Hustru Karen Kirstine Larsdatter i Slangerup." Hvem er denne Nielsen? og har det nogen betydning?

    Ikke konfirmeret:
    Frederiksborg Amt, Lynge-Frederiksborg, Slangerup, 1848-1877, KM , Konfirmerede drenge
    Frederiksborg Amt, Strø, Ølsted, 1864-1891, KM , Konfirmerede drenge

    4/12-2022
    HBS

    (Medical):Demens fremkaldt af den syfilitiske infektion af hjernen; fremadskridende sindslidelse med storhedsideer, taleforstyrrelser og tiltagende sløvhed og lammelser.

    Døbt:
    Faddere: Gaardmand Peder Olsens Hustru Anne Kirstine Nielsdatter af Hørup , Jens hos Matthias Mørch af Slangerup, Møllersvend Lars Peder Drevsen ibidem, Ungkarl Ole Sørensen af Hørup, Afb. Anders Jensen af [Skenkelse?].

    Folketælling:

    1. Søren Bentsen, 29, Gift, Huusfader Musikant og Hjulmand, Udesundby
    2. Karen Kirstine Larsen, 27, Gift, hans Kone, her i Sognet
    3. Andreas Laurits Sørensen, 2, Ugift, deres Søn, her i Sognet
    4. Kirsten Andersen, 66, Enkemand, Aftægtskone, Blidstrup

    Folketælling:

    1. Jens Pedersen, 38, Gift, Husfader, Arbeidsmand, Tikjøb Sogn
    2. Ane Magrethe Pedersen, 37, Gift, Husmoder, Slangerup
    3. Lauritz Pedersen, 6, Ugift, Barn, Slangerup
    4. Johanne Elmine Pedersen, 4, Ugift, Barn, Slangerup
    5. Jens Emanuel Andersen, 7, Ugift, Slægtning, Kjøbenhavn
    6. Søren Benthsen, 38, Fraskilt, Huusfader, Hjuulmand, Frederiksund
    7. Karen Kirstine Larsen, 36, Fraskilt, Huusmoder, Slangerup
    8. Andreas Lauriths Sørensen Bentsen, 11, Ugift, Barn, Slangerup
    9. Caroline Christina Sørensen Benthsen, 1, Ugift, Barn, Slangerup

    Folketælling:

    Oehlenschlægersgade 36, 3. tv.
    1. Sørensen, Andreas Laurits, f. i Slangerup, kommer til København fra St. Havelse i 1889, gift i 1882, Maler hos Maler Johansen St. Kongensgade 27
    2. Sørensen, Bodil Kirstine, f. i Strølille, kommer til København fra St. Havelse i 1889, gift i 1882
    3. Sørensen, Anna Kirstine 15/10-1883 i St. Havelse
    4. Sørensen, Karen 11/12-1890 i København
    5. Sørensen, Bertha 25/3-1893 i København
    6. Sørensen, Laura 9/8-1894 i København.

    Folketælling:

    1. Sørensen, Laurits Andreas, M, 29/11-1858, G, Lutheraner, Slangerup, Husfader, Maler, Tilfældige arbejdsgivere, Indkomst 950,-. Formue 0, Personlig skat 1916/17: Til Staten: 0,00 Til Kommunen 2,78. (Til sammenligning tjener naboen 2.000 kr., og overboen som er maskinarbejder tjener også 2.000. Mekanikeren på 4. sal tjener 1.000 kr.)
    2. Sørensen, Bodil Kirstine, K, 1/11-1859, G, Strøbylille Sogn, Frederiksborg Amt, Husmoder,
    3. Sørensen, Bertha, K, 25/3-1893 i København, U, Datter, Expeditrice, hos Frk. Pedersen, Tordenskjoldsgade 11
    4. Sørensen, Margrethe, K, 12/7-1901 i København, U, Datter, Expeditrice-elev i Magasin du Nord

    Andreas blev gift med Bodil Kirstine LARSEN den 23 sep. 1882 i Ølsted Kirke, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark. Bodil (datter af Søren LARSEN og Anne LARSDATTER) blev født den 1 nov. 1859 i Strølille, Strø Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 25 nov. 1859 i Hjemmet; døde den 6 dec. 1931 i Guldbergsgade, Simeons Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 10 dec. 1931 i Vestre Kirkegård, Enghave Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  4. 7.  Bodil Kirstine LARSENBodil Kirstine LARSEN blev født den 1 nov. 1859 i Strølille, Strø Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 25 nov. 1859 i Hjemmet (datter af Søren LARSEN og Anne LARSDATTER); døde den 6 dec. 1931 i Guldbergsgade, Simeons Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 10 dec. 1931 i Vestre Kirkegård, Enghave Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Fremstillet: 26 dec. 1859, Strø Kirke, Strø Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1860, Strø, Strø Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Vaccineret: 16 aug. 1861; Af Levin
    • Konfirmation: 4 apr. 1874, Lille Lyngby Kirke, Lille Lyngby Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1901, Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1916, Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1921, Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Beskæftigelse: 1 feb. 1921, Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; Dameskrædder
    • Folketælling: 5 nov. 1925, Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark

    Notater:

    Hun flytter mellem 1925 og 1931 til Guldbergsgade 123 hos datteren Laura Sørensen og svigersønnen Carl Christian Thomas, hvor hun bor ved sin død.

    Døbt:
    Test. Ungkarl Hans Hansen fra Strø . Ungkarl Sylvest Andersen, Ungkarl Hans Larsen og Pigen Karen Larsdatter, alle fra Strølille.

    Folketælling:

    1. Lars Hansen, 64, Gift, Ølsted Sogn Frederiksborg Amt, Væver, Huusfader,
    2. Bodil Pedersdatter, 54, Gift, Ølsted Sogn Frederiksborg Amt, Hans Kone,
    3. Hans Larsen, 30, Ugift, Strø Sogn Frederiksborg Amt, Væver Arbejder, Deres Søn,
    4. Søren Larsen, 31, Gift, Strø Sogn Frederiksborg Amt, Deres Svigersøn,
    5. Ane Larsdatter, 26, Gift, Strø Sogn Frederiksborg Amt, Hans Kone,
    6. Bodil Kirstine Larsen, 1, Ugift, Strø Sogn Frederiksborg Amt, Deres Barn

    Folketælling:

    Oehlenschlægersgade 36, 3. tv.
    1. Sørensen, Andreas Laurits, f. i Slangerup, kommer til København fra St. Havelse i 1889, gift i 1882, Maler hos Maler Johansen St. Kongensgade 27
    2. Sørensen, Bodil Kirstine, f. i Strølille, kommer til København fra St. Havelse i 1889, gift i 1882
    3. Sørensen, Anna Kirstine 15/10-1883 i St. Havelse
    4. Sørensen, Karen 11/12-1890 i København
    5. Sørensen, Bertha 25/3-1893 i København
    6. Sørensen, Laura 9/8-1894 i København.

    Folketælling:

    1. Sørensen, Laurits Andreas, M, 29/11-1858, G, Lutheraner, Slangerup, Husfader, Maler, Tilfældige arbejdsgivere, Indkomst 950,-. Formue 0, Personlig skat 1916/17: Til Staten: 0,00 Til Kommunen 2,78. (Til sammenligning tjener naboen 2.000 kr., og overboen som er maskinarbejder tjener også 2.000. Mekanikeren på 4. sal tjener 1.000 kr.)
    2. Sørensen, Bodil Kirstine, K, 1/11-1859, G, Strøbylille Sogn, Frederiksborg Amt, Husmoder,
    3. Sørensen, Bertha, K, 25/3-1893 i København, U, Datter, Expeditrice, hos Frk. Pedersen, Tordenskjoldsgade 11
    4. Sørensen, Margrethe, K, 12/7-1901 i København, U, Datter, Expeditrice-elev i Magasin du Nord

    Folketælling:

    1. Sørensen, Bodil Kirstine, K, 1/11-1859, Enke, Strø Sogn, tilflyttet København 1890, bopæl før Ølsted(?) Lutheraner, Husmoder, Dameskræddersyning i hjemmet
    2. Sørensen, Margrethe, K, 12/7-1901, U, København, Datter, Telefonistinde, Arbejdsløs
    3. Andersson, Anton Harald, M, 16/4-1895, U, Sverig, Tilflyttet København 1918 fra Sverig, Logerende, Arbejdsløs
    4. Christensen, Jens Marius, M, 31/12-1896, U, Hobro, tilflyttet København 1920 fra Aarhus, Logerende, Sømand på tilfældige Skibe.

    Folketælling:

    1. Sørensen, Bodil Kirstine, K, 1/11-1859 Strøbylille, Enke, Husmoder, Aldersrentenydende, Samme adresse 5.11.1924
    2. Bergstrøm Jensen, Vilhelm Alexander, M, 19/11-1886 i København, G, Indlogeret familie, Journalist, Samme adresse 5.11.1924
    3. Bergstrøm Jensen, Margrethe, 12/7-1901 i København, G, Hustru, Samme adresse 5.11.1924
    4. Nielsen, Edvin Frederik Christoffer Ingemann, M, 2/6-1900 i København, U, Logerende, Bud, Samme adresse 5.11.1924

    Børn:
    1. Anna Kirstine SØRENSEN blev født den 15 okt. 1883 i Store Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 9 dec. 1883 i Ølsted Kirke, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; døde den 19 apr. 1956 i Sankt Markus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.
    2. Søren Larsen SØRENSEN blev født den 15 dec. 1886 i Store Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 20 feb. 1887 i Hjemmet; døde den 30 dec. 1891 i Lille Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev begravet den 4 jan. 1892 i Ølsted Kirkegård, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark.
    3. Karen SØRENSEN blev født den 22 apr. 1888 i Store Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 24 jun. 1888 i Ølsted Kirke, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; døde den 27 okt. 1888 i Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 2 nov. 1888 i Vestre Kirkegård, Enghave Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.
    4. 3. Karen SØRENSEN blev født den 11 dec. 1890 i Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 10 jan. 1891 i Sankt Matthæus Kirke, Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; døde den 26 maj 1963 i Ordrup Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 31 maj 1963 i Sorgenfri Kirkegård, Sorgenfri Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.
    5. Bertha SØRENSEN blev født den 25 mar. 1893 i Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 26 mar. 1893 i Hjemmet; døde efter 18 mar. 1967.
    6. Laura SØRENSEN blev født den 9 aug. 1894 i Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 4 okt. 1894 i Hjemmet; døde den 10 okt. 1977 i Simeons Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet i Bispebjerg Kirkegård, Bispebjerg Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.
    7. Margrethe SØRENSEN blev født den 12 jul. 1901 i Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 17 sep. 1901 i Hjemmet; døde den 10 apr. 1933 i Øresundshospitalets Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 14 apr. 1933 i Vestre Kirkegård, Enghave Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.


Generation: 4

  1. 8.  Friedrich Rudolf Wilhelm STEGEMÜLLERFriedrich Rudolf Wilhelm STEGEMÜLLER blev født beregnet 21 aug. 1824 (søn af Friedrich Wilhelm STEGMÜLLER og Pauline Charlotte PRETZEN); døde den 11 apr. 1871 i Sankt Georg Gemeinde, Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; blev begravet den 14 apr. 1871 i Allgemeinen Friedhof, Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Beskæftigelse: apr. 1857, Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; Skomager
    • Beskæftigelse: okt. 1859, Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; Skomager
    • Beskæftigelse: maj 1862, Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; Borger og skomagermester
    • Beskæftigelse: mar. 1865, Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; Borger og skomagermester
    • Beskæftigelse: jun. 1866, Sankt Georg Kirche, Sankt Georg Gemeinde, Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; Borger og skomagermester
    • Beskæftigelse: jan. 1868, Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; Borger og skomagermester
    • Beskæftigelse: apr. 1871, Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; Borger og skomagermester

    Notater:

    Fødselsdatoen (den 21. august 1824) er beregnet ud fra oplysningerne ved hans død. Han beskrives da som værende 46 år, 7. mdr. og 21 dage gammel

    Ved døtrenes dåb i både 1857 og 1859 beskrives han i Kirkebøgerne som Skomager - men i 1862 ved Wilhelm Rudolfs dåb beskrives han som Skomagermester. Det må således antages enten at hans forretning går bedre og at han har haft mulighed for at ansætte folk, eller at han går fra at være ansat til at starte egen virksomhed.

    I scrapbogen om Friedrich (Rudolf) Wilhelm Stegemüller findes en forskningsberetning - dateret september 2003 - købt hos et professionelt slægtsforskningsfirma i Bremen i Tyskland. Dette er begyndelsen på udforskningen af Stegemüller-slægten.

    1871, hvor han dør, er det år, hvor Kong Wilhelm af Preussen også bliver Tysklands kejser. Han er kejser (og konge) til sin død i 1888.

    I min billedserie har jeg to kort over Tyskland.

    1) Det første kort er det kort over 'Stortyskland'. Kortet viser Tyskland med grænserne fra 1871. Det er disse grænser Friedrich Wilhelm Rudolf dør under i april 1871 og det er disse grænser, hans børn vokser op med.

    Tysklands samling 1871: Et tysk kejserrige forenet under ledelse af Preussens Kong Wilhelm 1. blev udråbt på Versaillesslottet 18.1.1871. Det var kulminationen på 1800-tallets tyske centraliseringsproces, som blev indledt ved Napoleon 1.s opløsning af Det Tysk-Romerske Rige i 1806. De 100-tallige tyske fyrstedømmer og kongeriger, som fandtes før koalitionskrigene, blev på Wienerkongressen i 1815 reduceret til 38 i 'Det Tyske Forbund'.

    Østrig var den ledende stat i forbundet, men både det økonomiske og det politiske tyngdepunkt blev i 1800-tallets første halvdel forskudt til Preussen. Den politisk ledende kraft bag Preussens samling af Tyskland blev fra 1862 (det år Wilhelm Rudolf Stegemüller fødes) Otto von Biscmarck, som anvendte resultatet af den dansk-tyske krig 1864 som anledning til at afskaffe 'Det Tyske Forbund', og presse Østrig ud af tysk politik. De 21 tyske stater Nord for Mainfloden indgik derefter 'Det Nordtyske Forbund' 18 67 under ledelse af Preussens konge.

    Som en konsekvens af den fransk-tyske krig, blev 'Det Nordtyske Forbund' sammen med det allierede sydtyske stater omdannet til et centraliseret kejserrige med Berlin som hovedstad 1871.

    Rigsforfatningen 1871 byggede på 'Det Nordtyske Forbunds forfatning: det preussiske kongehus beklædte kejsertronen, besad den øverste militære myndighed og udnævnte rigskansleren. Et forbundsråd blev sammensat af delegerede fra de enkelte stater, hvor Preussen var størst. Det delte den lovgivende magt med en rigsdag, som var valgt ved almindelig folkeafstemning. Rigsforfatningen blev afløst af en forbundsforfatning i Weimarrepublikken 1919 .

    2) Det andet kort viser Tyskland efter 1945/49, som det kom til at se ud efter Jaltakonferencen, der atter blev bekræftet på Potsdamkonferencen, hvor Tysklands nye østgrænse 'foreløbig' ved lagt ved Oder-Neise floderne. Polen bliver således 'større' fordi grænsen rykkes fra øst ved Danzig (i dag Gdansk) mod vest til Oder-Neise linien. Mange tyskere er derved med et slag blevet polakker. Det gælder blandt andet børn af Friedrich Rudolf Wilhelm Stegemüller.

    Under Jaltakonferencen blev man aldrig helt enige om, hvor grænsen skulle ligge. Sovjetunionen lod området frem til Oder-Neise administrere af den polske regering, der i den første periode udviste den tyske befolkning og overlod jorden til polske bosættere. Stillet over for en fuldbyrd et kendsgerning gik vestmagterne på Potsdamm-konferencen med til at lade Polen administrere området indtil fredsforhandlingerne om Tyskland havde fastlagt den endelige grænse. Disse fredsforhandlinger kom på grund af den kolde krig aldrig i gang.

    DDR anerkendte Oder-Neise grænsen i 1950, mens Vesttyskland gav en foreløbig anerkendelse af den som en del af den nye østpolitik i 1970. I 1990 anerkendte det samlede Tyskland Oder-Neise grænsen.

    Friedrich blev gift med Pauline STEINICKE. Pauline blev født i 1828 i Görlsdorf, , Brandenburg, Germany; døde den 15 feb. 1910 i Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany. [Gruppeskema] [Familietavle]


  2. 9.  Pauline STEINICKE blev født i 1828 i Görlsdorf, , Brandenburg, Germany; døde den 15 feb. 1910 i Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany.

    Notater:

    Friedrich Rudolf Wilhelm Stegemüller dør i april 1871. Pauline gifter sig igen med 'Vergolder' (forgylder) Lehmann.

    Det fremgår af tilsendt kopi fra folkeregisteret i Franfurt an der Oder af en protokol C nr. 148, dateret den 19. Februar 1910 at: Datteren Anna Neuman (født Stegemüller), der selv bor i Frankfurt an der Oder (adressen ulæselig) anmelder at hendes mor Pauline Lehmann (født Steinicke) er død 82 år gammel den 15. februar 1910 om formiddagen. Fødestedet var Görlsdorf, Kreis Lebers. Hun var gift med afdøde Forgylder Gottfried Lehmann. Erklæringen er underskrevet af Anna Neumann (Anna Neumann = Anna Marie Stegemüller ID 62).

    (Research):
    Ikke død i følgende sogne i Frankfurt an der Oder:

    Gertraud
    Marien
    Sankt Georg
    Sankt Nikolai: Kirkebogen findes ikke for 1910. Hun findes ikke under "Lehmann", "Neumann" eller "Steinicke" i "Namensregister Bestattungen 1886-1915" (Kvinder synes registreret under deres giftenavn).

    8/3-2024
    HBS

    Notater:

    Gift:
    "Obwohl die Archivarin des Kirchenbuchamtes bereits nach der Heirat von Wilhelm Stegemüller und Pauline Steinicke gesucht hat, habe ich die Trauregister der in Frage kommenden drei lutherischen Stadtgemeinden: St. Georg, St. Nikolai und St. Gertraud-Marien noch einmal für die Jahre 1850 bis 1857 daraufhin durchgesehen, aber ebenfalls nichts gefunden."

    Søgning udvidet. Vielsen ikke fundet 1848-1850 (begge incl.) i følgende:
    Frankfurt (Oder) Sankt Georg. Trauungen 1792-1854.
    Frankfurt (Oder) Sankt Nikolai. Trauungen 1845-1867.
    Frankfurt (Oder) Gertraud. Trauungen 1841-1856.
    Frankfurt (Oder) Marien. Trauungen 1845-1875.

    17/3-2024
    HBS

    Børn:
    1. Emilie Louise STEGEMÜLLER blev født den 27 mar. 1857 i Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; blev døbt den 13 apr. 1857 i Sankt Georg Kirche, Sankt Georg Gemeinde, Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; døde den 24 jun. 1866 i Sankt Georg Gemeinde, Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; blev begravet den 25 jun. 1866 i Allgemeinen Friedhof, Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany.
    2. Pauline Minna STEGEMÜLLER blev født den 24 sep. 1859 i Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; blev døbt den 9 okt. 1859 i Sankt Georg Kirche, Sankt Georg Gemeinde, Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; døde den 23 jun. 1866 i Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; blev begravet den 25 jun. 1866 i Allgemeinen Friedhof, Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany.
    3. 4. Wilhelm Rudolf STEGEMÜLLER blev født den 29 maj 1862 i Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; blev døbt den 15 jun. 1862 i Sankt Georg Kirche, Sankt Georg Gemeinde, Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; døde den 3 jun. 1937 i Københavns Amts Sygehus Gentofte, Gentofte Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 10 jun. 1937 i Vedbæk Kirkegård, Vedbæk Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.
    4. Hermann Richard STEGEMÜLLER blev født den 12 feb. 1865 i Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; blev døbt den 12 mar. 1865 i Sankt Georg Kirche, Sankt Georg Gemeinde, Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; døde den 14 jan. 1925 i La Chaux-de-Fonds, Aadorf, , , Switzerland.
    5. Anna Marie STEGEMÜLLER blev født den 7 jan. 1868 i Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; blev døbt den 26 jan. 1868 i Sankt Georg Kirche, Sankt Georg Gemeinde, Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany; døde den 17 maj 1944 i Frankfurt an der Oder, , Brandenburg, Germany.

  3. 10.  Jens NIELSENJens NIELSEN blev født den 10 jun. 1837 i Undløse By, Undløse Sogn, Merløse Herred, Holbæk Amt, Denmark; blev døbt den 2 aug. 1837 i Undløse Kirke, Undløse Sogn, Merløse Herred, Holbæk Amt, Denmark (søn af Niels CHRISTOFFERSEN og Ane Kirstine HANSDATTER); døde den 17 feb. 1905 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 26 feb. 1905 i Ny Assistens Kirkegård, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Indsat af: HIGH
    • Vaccineret: 20 jul. 1838, Holbæk Købstad, Merløse Herred, Holbæk Amt, Denmark; Af Districtslægen
    • Folketælling: 1 feb. 1840, Undløse By, Undløse Sogn, Merløse Herred, Holbæk Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1845, Undløse By, Undløse Sogn, Merløse Herred, Holbæk Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1850, Undløse By, Undløse Sogn, Merløse Herred, Holbæk Amt, Denmark
    • Konfirmation: 27 apr. 1851, Undløse Kirke, Undløse Sogn, Merløse Herred, Holbæk Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1870, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1880, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1890, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1901, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Beskæftigelse: feb. 1905, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; Forhenværende forvalter på Brede

    Notater:

    Mogens Hansen i Frederikshavn fortæller:
    "Jens Nielsen vokser op på landet i Undløse, Merløse Herred, Holbæk Amt, men flytter - formentlig sidst i 1850'erne - til København. (Flytningen på dette tidspunkt har dog ikke kunnet bekræftes via gennemgang af Undløse sogns Afgangsliste, der ellers synes at være ret minutiøst ført).

    Det siges, at Jens Nielsen fik arbejde i et bageri i København, men ikke kunne tåle arbejdet. Han søger plads på Brede Klædefabrik. Han får jobbet og gifter sig med Ane Margrethe. Jens må have gjort arbejdet godt, for han bliver senere forvalter på Brede Klædefabrik.

    Jens Nielsen var nok den alvorlige i familien, medens Ane Margrethe havde et lettere sind. Når der var karneval på fabrikken i Brede, måtte hun ikke komme med, men når han var taget af sted for at holde styr på gemytterne, tog hun maske på alligevel og dansede rundt for næsen af manden. Hun skulle så blot sørge for at komme hjem inden festen sluttede og inden maskerne faldt."

    Ved børnenes dåb er han adskillige gange nævnt som arbejder, så jeg var ved at være i tvivl om 'Forvalter på Brede Klædefabrik' kunne være en skrøne. Men ved sønnen Christian Valdemars dåb i 1888 er han direkte anført som 'Forvalter Jens Nielsen, Brede'. Og ved sin død i 1905 er han også beskrevet som "Forhenværende Forvalter paa Brede".

    I "Fabrikssamfundet: frihed - forsørgelse - forretning?", Brede Klædefabrik 1880-1930
    af museumsinspektør Lykke Lafarque Pedersen har jeg fundet følgende om Jens Nielsen:

    "De ældre kvinder var heller ikke sikret bolig på fabrikken, hvis manden døde. Et eksempel herpå kan nævnes, hvor manden havde arbejdet 15 år på fabrikken:
    Og otte Dage efter Mandens Død kom Dawerkosens Forvalter, Jens Nielsen, med Ordre til, at Enken skulde ud - og det snart. Dog kunde hun nok, af Hensyn til Mandens Fortjenester, bo der i 8-14 Dage, mens hun søgte Husly andet Steds. Er det ikke smukt?"
    http://www.nyt-om-arbejdsliv.dk/2artikel.aspx?itemID=9

    Forvalter på Brede. Tilflyttet kommunen i 1865.
    Huslejen i Mesterlængen Mtr.nr. 2e i 1904 angives til kr. 78,00 årligt

    Vidne til: Lydia Frida Martha Stegemüller, Døbt 27 nov 1892 Lyngby

    (Research):
    Ved hans konfirmation i 1851 er der angivet en note om, at aldersdispensation er meddelt. Dvs. han bliver konfirmeret tidligere end normalt. Det kan være, fordi han må ud at tjene?.

    03-07-2003: Har ledt efter deres vielse i Lyngby fra 1865-72 og i Undløse på ca. samme tid - uden held. Hvor vies de?

    Døbt:
    Pigen Maren Nielsdatter som Tjener i Funse i Holbæk bar Barnet. Fadderne vare Gmd. Frederik Larsen, Aftmand (=Aftægtsmand) Jens Wulf [Moderens Plejefader] af Østrup, Hmd. [Christen] Nielsen og Hmd. Jens Jensen, begge af Ondløse.

    Folketælling:

    1. Sidse Jensdatter, 65, Enke, Huusmands Enke,
    2. Niels Christoffersen, 34, Gift, Indsidder og Bestyrer af Stedet,
    3. Ane Kirstine Hansdatter, 35, Gift, Hans Kone,
    4. Hans Nielsen, 7, Ugift, Deres Børn,
    5. Jens Nielsen, 3, Ugift, Deres Børn,
    6. Christoffer Nielsen, 1, Ugift, Deres Børn,

    Folketælling:

    1. Niels Christoffersen, 39, Gift, Huusmand, Undløse
    2. Bodil Marie Jensdatter, 36, Gift, Hans kone, Undløse
    3. Hans Nielsen, 12, Ugift, Deres søn, Undløse
    4. Jens Nielsen, 8, Ugift, Deres søn, Undløse
    5. Christoffer Nielsen, 7, Ugift, Deres søn, Undløse
    6. Hendrik Nielsen, 2, Ugift, Deres søn, Undløse

    Folketælling:

    1. Niels Christoffersen, 44, gift, Husmand, født i sognet
    2. Bodil Marie Jensen, 41, gift, hans kone, født i sognet
    3. Jens Nielsen, 13, ugift, deres barn, født i sognet
    4. Christoffer Nielsen, 12, ugift, deres barn, født i sognet
    5. Hendrik Nielsen, 7, ugift, deres barn, født i sognet
    6. Ane Kirstine Nielsen, 1, ugift, deres barn, født i sognet
    7. Jens Mandrup, 69, gift, Inderste og Daglejer, født i sognet
    8. Margrethe Christensen, 64, gift, hans kone, Jyderup sogn, Holbæk Amt

    Folketælling:

    201. Jens Nielsen, M, 32, G, Ondløse, Holbæk Amt, Husfader, Fabrikarbejder
    202. Ane Margrethe Andersen, K, 28, G, Kjøbenhavn, Husmoder
    203. Anna Kirstine Nielsen, K, 5, U, Kjøbenhavn
    204. Olivia Vilhelmine Frederikke Nielsen, K, 4, U, Lyngby
    205. Carl William Nielsen, M, 2, U, Lyngby
    206. Julie Hansine Nielsen, K, under 1 år, U, Lyngby

    Folketælling:

    1. Jens Nielsen, 42, Gift, Fabriksarbejder, Husfader, Undløse Sogn, Holbæk Amt
    2. Ane Margrethe Nielsen, født Andersen, 38, Gift, Husmoder, København
    3. Olivia Wilhelmine Frederikke Nielsen, 13, Ugift, Deres Datter, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)
    4. Carl Wilhelm Nielsen, 12, Ugift, Deres Søn, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)
    5. Julie Hansine Nielsen, 10, Ugift, Deres Datter, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)
    6. Emilie Margrethe Nielsen, 6, Ugift, Deres Datter, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)
    7. Christian Waldemar Nielsen, 5, Ugift, Deres Søn, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)
    8. Marie Sophie Nielsen, 3, Ugift, Deres Datter, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)
    9. Emma Georgine Nielsen, 0, Ugift, Deres Datter, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)

    Folketælling:

    1. Jens Nielsen, 53 Aar, Gift, Ondløse, Husfader
    2. Ane Margrethe Nielsen, 49, Gift
    3. Emilie Margrethe Nielsen, 18, Ugift
    4. Christian Waldmar (?) Nielsen, 16 Ugift
    5. Marie Sofie Nielsen, 13, Ugift
    6. Emma Georgine Nielsen, 11 Ugift
    7. Jens Christoffer Emil, 8, Ugift

    Folketælling:

    1. Jens Nielsen, M, 10/6 1837, G, Ondløse Sogn, Købehavns Amt, i Sognet siden 1865 kommet fra København, Husfader, Forvalter, 8 levende børn, 1 død
    2. Margrethe Nielsen, K, 4/8 1841, G, København, i Sognet siden 1850 kommet fra København, Husmoder
    3. Emma Nielsen, K, 17/2 1879, U, Lyngby, Datter, Væverske
    4. Ella Mohr, K, 6/11 1898, U, Lyngby, Barn
    5. Emil Nielsen, M. 2/3 1882, Lyngby, Fast bopæl i sognet siden 1899, Kommet fra København, Søn, Væver

    Jens blev gift med Ane Margrethe ANDERSEN. Ane (datter af Hans ANDERSEN og Anna Frederikke Johansdatter WESTERMANN) blev født den 4 aug. 1841 i Klædebo Kvarter, Sankt Johannes Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 5 sep. 1841 i Trinitatis Kirke, Trinitatis Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; døde den 31 aug. 1926 i Sankt Josephs Hospital, Hellig Kors Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 5 sep. 1926 i Sorgenfri Kirkegård, Sorgenfri Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  4. 11.  Ane Margrethe ANDERSENAne Margrethe ANDERSEN blev født den 4 aug. 1841 i Klædebo Kvarter, Sankt Johannes Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 5 sep. 1841 i Trinitatis Kirke, Trinitatis Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark (datter af Hans ANDERSEN og Anna Frederikke Johansdatter WESTERMANN); døde den 31 aug. 1926 i Sankt Josephs Hospital, Hellig Kors Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 5 sep. 1926 i Sorgenfri Kirkegård, Sorgenfri Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Indsat af: HIGH
    • Beskæftigelse: Husmoder
    • Folketælling: 1 feb. 1845, Klædebo Kvarter, Sankt Johannes Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1870, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1880, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1890, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1901, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1921, Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Skifte: 2 sep. 1926

    Notater:

    Mogens Hansen fortæller: Hun har sin barndom på Brede, og får som stor pige arbejde på Brede Klædefabrik. Senere får hun plads i huset hos en københavnsk familie, hvor hun lærer Jens Nielsen at kende. Han kom på besøg i det hus, hvor hun tjente, men da det ikke var velset at få besøg af sin kæreste, fortalte Ane Margrethe sit herskab, at det var en fætter fra landet, der var på besøg hos hende.

    Vidne til: Rudolph Reinholdt Felix Stegemüller Døbt 31 jan 1892 Lyngby Kirke.

    Hendes første barn Anna Kirstine Nielsen bliver født på Den Kongelige Fødselsstiftelse i 1864. Ægteskabet med Jens Nielsen er så formentlig indgået senere.

    (Medical):"Dagbogen" for døde på Sct. Josephs Hospital viser, at hun blev indlagt den 14.8.1926 og døde den 31.8.1926. Hun har sikkert været indlagt på medicinsk afdeling, men Stadsarkivet i København oplyser, at arkivalierne ikke findes.

    Døbt:
    Faddere: Forældrene, Mdme. Hansen, [Farversvend] Frederichsen.

    Folketælling:

    1. Hans Andersen, 46, Gift, Værtshusholder, Sæby, Holbæk Amt,
    2. Ane Frederikke Westermann, 34, Gift, Kone, Hircholm,
    3. Hansine Wilhelmine Andersen, 7, Ugift, Barn, Kjøbenhavn,
    4. Ane Margrethe Andersen, 4, Ugift, Barn, Kjøbenhavn,
    6. Ane Kjerstine Halling, 18, Ugift, Tjenestepige, Præstø,

    Folketælling:

    201. Jens Nielsen, M, 32, G, Ondløse, Holbæk Amt, Husfader, Fabrikarbejder
    202. Ane Margrethe Andersen, K, 28, G, Kjøbenhavn, Husmoder
    203. Anna Kirstine Nielsen, K, 5, U, Kjøbenhavn
    204. Olivia Vilhelmine Frederikke Nielsen, K, 4, U, Lyngby
    205. Carl William Nielsen, M, 2, U, Lyngby
    206. Julie Hansine Nielsen, K, under 1 år, U, Lyngby

    Folketælling:

    1. Jens Nielsen, 42, Gift, Fabriksarbejder, Husfader, Undløse Sogn, Holbæk Amt
    2. Ane Margrethe Nielsen, født Andersen, 38, Gift, Husmoder, København
    3. Olivia Wilhelmine Frederikke Nielsen, 13, Ugift, Deres Datter, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)
    4. Carl Wilhelm Nielsen, 12, Ugift, Deres Søn, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)
    5. Julie Hansine Nielsen, 10, Ugift, Deres Datter, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)
    6. Emilie Margrethe Nielsen, 6, Ugift, Deres Datter, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)
    7. Christian Waldemar Nielsen, 5, Ugift, Deres Søn, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)
    8. Marie Sophie Nielsen, 3, Ugift, Deres Datter, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)
    9. Emma Georgine Nielsen, 0, Ugift, Deres Datter, Lyngby Sogn, Københavns Amt (Brede)

    Folketælling:

    1. Jens Nielsen, 53 Aar, Gift, Ondløse, Husfader
    2. Ane Margrethe Nielsen, 49, Gift
    3. Emilie Margrethe Nielsen, 18, Ugift
    4. Christian Waldmar (?) Nielsen, 16 Ugift
    5. Marie Sofie Nielsen, 13, Ugift
    6. Emma Georgine Nielsen, 11 Ugift
    7. Jens Christoffer Emil, 8, Ugift

    Folketælling:

    1. Jens Nielsen, M, 10/6 1837, G, Ondløse Sogn, Købehavns Amt, i Sognet siden 1865 kommet fra København, Husfader, Forvalter, 8 levende børn, 1 død
    2. Margrethe Nielsen, K, 4/8 1841, G, København, i Sognet siden 1850 kommet fra København, Husmoder
    3. Emma Nielsen, K, 17/2 1879, U, Lyngby, Datter, Væverske
    4. Ella Mohr, K, 6/11 1898, U, Lyngby, Barn
    5. Emil Nielsen, M. 2/3 1882, Lyngby, Fast bopæl i sognet siden 1899, Kommet fra København, Søn, Væver

    Folketælling:

    1. Ane Margrethe Nielsen, K, 4/8 1841, E, København, 1865, Husmoder
    2. Emma Georgine Nielsen, K, 17/2 1879, U, Brede, Datter, Nopperske
    3. Ella Mohr, K, 6/11 1898, U, Brede, Syerske

    Børn:
    1. Anna Kirstine NIELSEN blev født i jul. 1864 i Den Kongelige Fødsels- og Plejestiftelses Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 2 aug. 1864 i Den Kongelige Fødsels- og Plejestiftelses Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; og døde.
    2. Olivia Wilhelmine Frederikke NIELSEN blev født den 3 feb. 1866 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 18 mar. 1866 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; og døde.
    3. Carl Vilhelm NIELSEN blev født den 20 aug. 1867 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 27 okt. 1867 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; og døde.
    4. Julie Hansine NIELSEN blev født den 29 aug. 1869 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 26 sep. 1869 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; og døde.
    5. 5. Emilie Margrethe NIELSEN blev født den 19 maj 1872 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 30 jun. 1872 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; døde den 19 jul. 1934 i Københavns Amts Sygehus Gentofte, Gentofte Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 22 jul. 1934 i Vedbæk Kirkegård, Vedbæk Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.
    6. Christian Valdemar NIELSEN blev født den 10 aug. 1874 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 20 sep. 1874 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; døde efter 1946.
    7. Sofie Marie NIELSEN blev født den 14 feb. 1877 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 25 feb. 1877 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; døde den 19 aug. 1896 i Frederiks Hospitals Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 23 aug. 1896 i Ny Kirkegård, Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.
    8. Emma Georgine NIELSEN blev født den 17 feb. 1879 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 2 jun. 1879 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; og døde.
    9. Jens Christoffer Emil NIELSEN blev født den 3 mar. 1882 i Brede, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev døbt den 23 jul. 1882 i Lyngby Kirke, Kongens Lyngby Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; og døde.

  5. 12.  Søren BENTSENSøren BENTSEN blev født den 15 nov. 1831 i Ude Sundby Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 15 dec. 1831 i Hjemmet (søn af Bent JENSEN og Anne Dorthea JENSDATTER); døde den 23 okt. 1890 i Københavns Kommunehospital, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 29 okt. 1890 i Vestre Kirkegård, Enghave Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • _CSTAT: Tvilling
    • Indsat af: HIGH
    • Publiceret: 19 feb. 1832, Ude Sundby Kirke, Ude Sundby Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Vaccineret: 15 maj 1832
    • Folketælling: 18 feb. 1834, Ude Sundby Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1840, Ude Sundby By, Ude Sundby Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1845, Ude Sundby Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Konfirmation: 1846, Ude Sundby Kirke, Ude Sundby Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Beskæftigelse: 1857; Tømmersvend
    • Beskæftigelse: maj 1859, Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; Husmand
    • Beskæftigelse: 1860; Musikant og hjulmand
    • Folketælling: 1 feb. 1860, Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1870, Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1885, Udenbys Vester Kvarter, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Beskæftigelse: okt. 1890, Sankt Matthæus Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; Arbejdsmand

    Notater:

    Tvilling med sin søster Anne Christine Bentsdatter.

    (Medical):
    "Pneumonia dext." er lig med højresidig lungebetændelse.

    Døbt:
    Faddere: ___ Villum Jensens Kone i Frederikssund bar. Villum Jensen og Ole Jensen [Lars?] begge i Fsund og [Væver] Anders Jensen i Udes.

    Folketælling:

    1. Jens Bentsen, 57, Enkemand, Undertagsmand,
    2. Bent Jensen, 31, Gift, Hmd. Spillemand,
    3. Ane Dorthe Jensen, 32, Gift, Hans Kone [Bent Jensen],
    4. Søren Bentsen, 3, Ugift, Deres Børn [Bent Jensen / Ane Dorthe Jensen],
    5. Ane Kirstine Bentsen, 3, Ugift, Deres Børn [Bent Jensen / Ane Dorthe Jensen],
    6. Niels Isaksen, 62, Gift, Indsidder, Dagleier,
    7. Kirsten Svendsen, 61, Gift, Hans Kone [Niels Isaksen],
    8. Johanne Svendsen, 54, Ugift, I Huset hos ovennævnte.

    Folketælling:

    1. Bent Jensen, 37, Gift, Huusmand, Spillemand, Fisker,
    2. Ane Jensdatter, 38, Gift, Hans Kone,
    3. Søren Bentsen, 9, Ugift, Deres Søn,
    4. Ane Bentsen, 9, Ugift, Deres Datter,
    5. Hans Bentsen, 6, Ugift, Deres Søn,
    6. Jens Bentsen, 63, Enkemand, Aftægtsmand

    Folketælling:

    1. Bent Jensen, 42, Gift, Spillemand og Hmd og Fæster, Ude Sundby
    2. Ane Jensd., 43, Gift, hans Kone, Ude Sundby
    3. Søren Bentsen, 14, Ugift, Deres Børn, Ude Sundby
    4. Stine Bentsen, 14, Ugift, Deres Børn, Ude Sundby
    5. Hans Bentsen, 11, Ugift, Deres Børn, Ude Sundby
    6. Carl Bentsen, 5, Ugift, Deres Børn, Ude Sundby

    Folketælling:

    1. Søren Bentsen, 29, Gift, Huusfader Musikant og Hjulmand, Udesundby
    2. Karen Kirstine Larsen, 27, Gift, hans Kone, her i Sognet
    3. Andreas Laurits Sørensen, 2, Ugift, deres Søn, her i Sognet
    4. Kirsten Andersen, 66, Enkemand, Aftægtskone, Blidstrup

    Folketælling:

    1. Jens Pedersen, 38, Gift, Husfader, Arbeidsmand, Tikjøb Sogn
    2. Ane Magrethe Pedersen, 37, Gift, Husmoder, Slangerup
    3. Lauritz Pedersen, 6, Ugift, Barn, Slangerup
    4. Johanne Elmine Pedersen, 4, Ugift, Barn, Slangerup
    5. Jens Emanuel Andersen, 7, Ugift, Slægtning, Kjøbenhavn
    6. Søren Benthsen, 38, Fraskilt, Huusfader, Hjuulmand, Frederiksund
    7. Karen Kirstine Larsen, 36, Fraskilt, Huusmoder, Slangerup
    8. Andreas Lauriths Sørensen Bentsen, 11, Ugift, Barn, Slangerup
    9. Caroline Christina Sørensen Benthsen, 1, Ugift, Barn, Slangerup

    Folketælling:

    Istedgade (Ulige numre), 1885, 32, Kjøbenhavn Udenbys Vester Kvarter, Istedgade 55, matr. 452 Sidehuset Opgang B 3.Sal

    1. Søren Bendtsen, 53, Gift, Arbejdsmand, Fredriksund, Husfader,
    2. Karen Kirstine Bendtsen, 51, Gift, , Slangerup, Husmoder,
    3. Caroline Benthea Sørensen, 16, Ugift, , Slangerup, Datter,
    4. Bendt Sørensen, 12, Ugift, , Slangerup, Søn,
    5. Anna Marie Fredrikke Sørensen, 9, Ugift, , Slangerup, Datter,

    Søren blev gift med Karen Kirstine LARSDATTER den 16 jan. 1857 i Slangerup Kirke, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark. Karen (datter af Lars BENTSEN og Kirsten ANDERSDATTER) blev født den 16 sep. 1833 i Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 20 okt. 1833 i Slangerup Kirke, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; døde den 30 aug. 1921 i Københavns Kommunehospital, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 4 sep. 1921 i Vestre Kirkegård, Enghave Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  6. 13.  Karen Kirstine LARSDATTER blev født den 16 sep. 1833 i Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 20 okt. 1833 i Slangerup Kirke, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark (datter af Lars BENTSEN og Kirsten ANDERSDATTER); døde den 30 aug. 1921 i Københavns Kommunehospital, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 4 sep. 1921 i Vestre Kirkegård, Enghave Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Indsat af: HIGH
    • Vaccineret: 21 maj 1835; Af Evertsen
    • Folketælling: 1 feb. 1840, Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1845, Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Konfirmation: 20 apr. 1848, Slangerup Kirke, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1860, Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1870, Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1885, Udenbys Vester Kvarter, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1916, Udenbys Vester Kvarter, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark

    Notater:

    Hun blev ramt af en taxa lige uden for sit hjem.ref. en Delcomyn på MyHeritage.

    Døbt:
    Faddere: Hr. Bager Lebahns Tjenestepige Boel Andersdatter, Tjenestepige hos Gmd. Niels Nielsen i Jordhoi Johanne Marie Olsdatter, Spillemand og Jordbruger Jens Andersen i Slangerup, og ___ Frederik Jørgensen samme sted.

    Folketælling:

    1. Lars Bentsen, 44, Gift, Dagleier,
    2. Kirsten Andersdatter, 46,  Gift, , hans Kone,
    3. Marie Larsdatter, 13, Ugift, deres Datter,
    4. Anders Larsen, 11, Ugift, deres Søn,
    5. Karen Larsdatter, 7, Ugift, deres Datter,

    Folketælling:

    1. Lars Bentsen, 49, Gift, Dagleier, Udesundby
    2. Kirsten Andersdatter, 51, Gift, hans Kone, Blidstrup
    3. Karen Larsdatter, 12, Ugift, deres Datter, Her i Sognet

    Folketælling:

    1. Søren Bentsen, 29, Gift, Huusfader Musikant og Hjulmand, Udesundby
    2. Karen Kirstine Larsen, 27, Gift, hans Kone, her i Sognet
    3. Andreas Laurits Sørensen, 2, Ugift, deres Søn, her i Sognet
    4. Kirsten Andersen, 66, Enkemand, Aftægtskone, Blidstrup

    Folketælling:

    1. Jens Pedersen, 38, Gift, Husfader, Arbeidsmand, Tikjøb Sogn
    2. Ane Magrethe Pedersen, 37, Gift, Husmoder, Slangerup
    3. Lauritz Pedersen, 6, Ugift, Barn, Slangerup
    4. Johanne Elmine Pedersen, 4, Ugift, Barn, Slangerup
    5. Jens Emanuel Andersen, 7, Ugift, Slægtning, Kjøbenhavn
    6. Søren Benthsen, 38, Fraskilt, Huusfader, Hjuulmand, Frederiksund
    7. Karen Kirstine Larsen, 36, Fraskilt, Huusmoder, Slangerup
    8. Andreas Lauriths Sørensen Bentsen, 11, Ugift, Barn, Slangerup
    9. Caroline Christina Sørensen Benthsen, 1, Ugift, Barn, Slangerup

    Folketælling:

    Istedgade (Ulige numre), 1885, 32, Kjøbenhavn Udenbys Vester Kvarter, Istedgade 55, matr. 452 Sidehuset Opgang B 3.Sal

    1. Søren Bendtsen, 53, Gift, Arbejdsmand, Fredriksund, Husfader,
    2. Karen Kirstine Bendtsen, 51, Gift, , Slangerup, Husmoder,
    3. Caroline Benthea Sørensen, 16, Ugift, , Slangerup, Datter,
    4. Bendt Sørensen, 12, Ugift, , Slangerup, Søn,
    5. Anna Marie Fredrikke Sørensen, 9, Ugift, , Slangerup, Datter,

    Folketælling:

    1. Sørensen, Karlsine Kristine Bentsen, K, 7/8-1868, U, Slangerup
    2. Bendsen, Karen Kirstine, K, 16/9-1833, E, Slangerup
    3. Sørensen, Karla Kristine, K, 22/5-1897, U, København

    Notater:

    Gift:
    Af folketællingen 1870 fremgår, at de er fraskilte. Men ved Bent Sørensens dåb i 1872 står der ikke noget om, at de skulle være fraskilt. Enten har de fundet sammen igen, eller også er der tale om en fejllæsning af folketællingen.

    Børn:
    1. Laura BENTSEN blev født den 16 mar. 1857 i Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 25 maj 1857 i Slangerup Kirke, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; døde den 23 sep. 1857 i Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev begravet den 30 sep. 1857 i Slangerup Kirkegård, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark.
    2. 6. Andreas Laurits SØRENSEN blev født den 29 nov. 1858 i Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 25 feb. 1859 i Slangerup Kirke, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; døde den 5 jan. 1917 i Sankt Hans Hospital Sogn, Sømme Herred, Roskilde Amt, Denmark; blev begravet den 13 jan. 1917 i Vestre Kirkegård, Enghave Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.
    3. Carl Christian BENTSEN blev født den 20 sep. 1865 i Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 17 dec. 1865 i Slangerup Kirke, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; døde den 20 okt. 1866 i Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev begravet den 24 okt. 1866 i Slangerup Kirkegård, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark.
    4. Carlsine Christine Benthea SØRENSEN blev født den 7 aug. 1868 i Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 15 nov. 1868 i Slangerup Kirke, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; og døde.
    5. Bent SØRENSEN blev født den 4 feb. 1872 i Slangerup By, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 2 jun. 1872 i Slangerup Kirke, Slangerup Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; og døde.
    6. Anna Marie Frederikke Christine SØRENSEN blev født den 14 sep. 1875 i Hillerød Sogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 7 nov. 1875 i Frederiksborg Slotskirke, Frederiksborg Slotssogn, Lynge-Frederiksborg Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; døde den 5 okt. 1961 i Malmö, , Skåne Län, Sweden.

  7. 14.  Søren LARSEN blev født den 10 jun. 1829 i Sigerslevøster, Strø Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 12 jun. 1829 i Hjemmet (søn af Lars ANDERSEN og Inger SØRENSDATTER); døde den 2 aug. 1910 i Lille Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev begravet den 7 aug. 1910 i Ølsted Kirkegård, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Indsat af: HIGH
    • Folketælling: 18 feb. 1834, Sigerslevøster, Strø Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1840, Sigerslevøster, Strø Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Konfirmation: 1844, Strø Kirke, Strø Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1850, Lille Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1860, Strø, Strø Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Beskæftigelse: apr. 1873, Lille Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; Husmand
    • Folketælling: 1 feb. 1880, Lille Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1890, Lille Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1906, Lille Havelse By, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Beskæftigelse: 1 feb. 1906, Lille Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; Aftægtsmand

    Notater:

    Døbt:
    Faddere: ___ Peder Hansen og Hustru, Grdmd. Lars Andersen og Hustru, Ungkarl Niels Andersen alle af Sigerslevøster

    Folketælling:

    1. Lars Andersen, 40, Gift, Afbygger,
    2. Inger Sørensdatter, 39, Gift, Hans Kone,
    3. Anders Larsen, 14, Ugift, Deres Børn,
    4. Hans Larsen, 11, Ugift, Deres Børn,
    5. Kirsten Larsdatter, 8, Ugift, Deres Børn,
    6. Søren Larsen, 5, Ugift, Deres Børn

    Folketælling:

    1. Lars Andersen, 46, Gift, indsider. arbejdsmand,
    2. Inger Sørensdtr., 44, Gift, hans kone,
    3. Kirsten Larsdtr., 14, Ugift, deres børn,
    4. Søren Larsen, 11, Ugift, do,

    Folketælling:

    1. Lars Andersen, 56, Gift Hønsekræmmer, husfader, Sigerslevøster
    2. Inger Sørensdatter, 59, Gift Hans Hustru, Strøe Sogn
    3. Hans Larsen, 26, Ugift Smed, husfader, Strøe Sogn
    4. Søren Larsen, 21, Ugift Smedelærling, Strøe Sogn
    5. Bendt Povelsen, 75, Gift Almisselem, Strøe Sogn
    6. Margrethe Hansdatter, 69, Gift Hans Hustru, Strøe Sogn
    7. Mette Jensdatter, 30, Ugift Deres datter, Strøe Sogn
    8. Hans Pedersen, 2, Ugift Hendes barn, Ølsted Sogn

    Folketælling:

    1. Lars Hansen, 64, Gift, Ølsted Sogn Frederiksborg Amt, Væver, Huusfader,
    2. Bodil Pedersdatter, 54, Gift, Ølsted Sogn Frederiksborg Amt, Hans Kone,
    3. Hans Larsen, 30, Ugift, Strø Sogn Frederiksborg Amt, Væver Arbejder, Deres Søn,
    4. Søren Larsen, 31, Gift, Strø Sogn Frederiksborg Amt, Deres Svigersøn,
    5. Ane Larsdatter, 26, Gift, Strø Sogn Frederiksborg Amt, Hans Kone,
    6. Bodil Kirstine Larsen, 1, Ugift, Strø Sogn Frederiksborg Amt, Deres Barn

    Folketælling:

    1. Søren Larsen, 50, Gift, Husfader og Husejer, Arbejdsmand i Agerbruget, Strø Sogn Frederiksborg Amt
    2. Ane Larsdatter, 45, Gift, Hans Hustru, Strø Sogn Frederiksborg Amt
    3. Inger Larsine Margrethe Larsen, 7, Ugift, Deres Datter, Ølsted Sogn Frederiksborg Amt
    4. Jens Jensen, 59, Gift, Husfader og Husejer, Daglejer i Agerbruget, Skævinge Sogn Frederiksborg Amt
    5. Inger Mortensdatter, 61, Gift, Hans Hustru, Skævinge Sogn Frederiksborg Amt
    6. Niels Peder Jensen, 24, Gift, Deres Søn, Daglejer i Agerbruget, Skævinge Sogn Frederiksborg Amt
    7. Ellen Marie Larsen, 27, Gift, Hans Hustru, Kregme Sogn Frederiksborg Amt
    8. Maren Sophie Jensen, 1, Ugift, Deres Datter, Ølsted Sogn Frederiksborg Amt
    9. Maren Kirstine Olsen, 24, Ugift, Forlovet med en Fraværende Søn, Lillelyngby Sogn Frederiksborg Amt
    10. Christine Jensine Jensen, 1, Ugift, Hendes Datter, Ølsted Sogn Frederiksborg Amt

    Folketælling:

    1. Søren Larsen, 60, Gift, Husfader, Jordbruger, Husmand, Strø
    2. Ane Larsdatter, 55, Gift, Husmoder, Hans Kone, Strø
    3. Inger Larsine Magrethe Larsen, 17, Ugift, Deres Datter, Ølsted
    4. Frans August Petersen, 45, Gift, Husfader, Bager, Smaaland
    5. Ane Kirstine Nielsen, 39, Gift, Husmoder, Søborg
    6. Kurt August Valdemar Petersen, 17, Ugift, Søn, Bagersvend, Esbønderup
    7. Ernst Gustav Petersen, 12, Ugift, Søn, Esbønderup
    8. Frans Oskar Petersen, 1, Ugift, Søn, Ølsted
    9. Almar Systine Mathilde Petersen, 10, Ugift, Datter, Esbønderup

    Folketælling:

    Ll. Hagelse, Matr. 7, Familie nr. 28:
    1) Jens Nikolai Jensen, 23/1 1876, Husfader, Afbygger
    2) Margrethe Jensen, 29/1 1873, Husmoder
    3) Anna Kristine Jensen 12/14 1895, Barn
    4) Peder Severin Jensen, 23/3, Barn

    Ll. Hagelse, Matr. 7, Familie nr. 29
    5) Søren Larsen, 12/6 1829, Husfader, Aftægt
    6) Ane Larsen, 7/7 1834, Husmoder

    Søren blev gift med Anne LARSDATTER den 15 apr. 1859 i Strø Kirke, Strø Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark. Anne (datter af Lars HANSEN og Bodil PEDERSDATTER) blev født den 7 jul. 1834 i Strølille, Strø Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 8 jul. 1834 i Hjemmet; døde den 24 okt. 1920 i Hanehoved, Melby Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev begravet den 31 okt. 1920 i Ølsted Kirkegård, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark. [Gruppeskema] [Familietavle]


  8. 15.  Anne LARSDATTER blev født den 7 jul. 1834 i Strølille, Strø Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 8 jul. 1834 i Hjemmet (datter af Lars HANSEN og Bodil PEDERSDATTER); døde den 24 okt. 1920 i Hanehoved, Melby Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev begravet den 31 okt. 1920 i Ølsted Kirkegård, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark.

    Andre Begivenheder og Egenskaber:

    • Indsat af: HIGH
    • Vaccineret: 6 sep. 1835
    • Folketælling: 1 feb. 1840, Strølille, Strø Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 2 feb. 1845, Strølille, Strø Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Konfirmation: 1849, Strø Kirke, Strø Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1850, Strølille, Strø Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1860, Strø, Strø Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1880, Lille Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1890, Lille Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1906, Lille Havelse By, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark
    • Folketælling: 1 feb. 1916, Lille Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark

    Notater:

    (Research):
    Om FT 1850: Jeg vil mene, dette er den rigtige Ane Larsdatter, der her er ude at tjene. Der er ikke andre Ane Larsdatter' i Strø Sogn, der tillige har den rigtige alder.

    Døbt:
    Faddere: Grdmd. Hendrich Hansen og Hustru af Strølille, Hmd. Jørgen Hansen og Hustru, Grdmd. Jørens Jensen af Hagelse.

    Folketælling:

    1. Lars Hansen, 45, Gift, hmd. og wæver,,
    2. Bodil Pedersdtr., 35, Gift, hans kone,,
    3. Hans Larsen, 9, Ugift, deres børn,,
    4. Ane Larsdtr., 5, Ugift, do,,
    5. Karen Larsdtr., 3, Ugift, do

    Folketælling:

    1. Lars Hansen, 50, gift, Væver, Ølsted sogn
    2. Bodild Pedersdatter, 39, gift, hans Kone, Ølsted sogn
    3. Hans Larsen, 15, -, deres Børn, Strø sogn, Fborg amt
    4. Ane Larsdatter, 11, -, deres Børn, Strø sogn, Fborg amt
    5. Karen Larsdatter, 7, -, deres Børn, Strø sogn, Fborg amt
    6. Sidse Larsdatter, 3, -, deres Børn, Strø sogn, Fborg amt

    Folketælling:

    1. Henrik Hansen, 56 , Gift, , Arbejdsmand og husfader, Udby sogn, Præstø amt
    2. Ane Hansdatter, 67 , Gift, , hans kone ( Henrik Hansen), Ølsted sogn
    3. Sidse Larsdatter, 43 , Ugift, , hans Steddatter ( Henrik hansen), Ølsted sogn
    4. Ane Larsdatter, 16 , Ugift, , Tjenestepige, her i sognet

    Folketælling:

    1. Lars Hansen, 64, Gift, Ølsted Sogn Frederiksborg Amt, Væver, Huusfader,
    2. Bodil Pedersdatter, 54, Gift, Ølsted Sogn Frederiksborg Amt, Hans Kone,
    3. Hans Larsen, 30, Ugift, Strø Sogn Frederiksborg Amt, Væver Arbejder, Deres Søn,
    4. Søren Larsen, 31, Gift, Strø Sogn Frederiksborg Amt, Deres Svigersøn,
    5. Ane Larsdatter, 26, Gift, Strø Sogn Frederiksborg Amt, Hans Kone,
    6. Bodil Kirstine Larsen, 1, Ugift, Strø Sogn Frederiksborg Amt, Deres Barn

    Folketælling:

    1. Søren Larsen, 50, Gift, Husfader og Husejer, Arbejdsmand i Agerbruget, Strø Sogn Frederiksborg Amt
    2. Ane Larsdatter, 45, Gift, Hans Hustru, Strø Sogn Frederiksborg Amt
    3. Inger Larsine Margrethe Larsen, 7, Ugift, Deres Datter, Ølsted Sogn Frederiksborg Amt
    4. Jens Jensen, 59, Gift, Husfader og Husejer, Daglejer i Agerbruget, Skævinge Sogn Frederiksborg Amt
    5. Inger Mortensdatter, 61, Gift, Hans Hustru, Skævinge Sogn Frederiksborg Amt
    6. Niels Peder Jensen, 24, Gift, Deres Søn, Daglejer i Agerbruget, Skævinge Sogn Frederiksborg Amt
    7. Ellen Marie Larsen, 27, Gift, Hans Hustru, Kregme Sogn Frederiksborg Amt
    8. Maren Sophie Jensen, 1, Ugift, Deres Datter, Ølsted Sogn Frederiksborg Amt
    9. Maren Kirstine Olsen, 24, Ugift, Forlovet med en Fraværende Søn, Lillelyngby Sogn Frederiksborg Amt
    10. Christine Jensine Jensen, 1, Ugift, Hendes Datter, Ølsted Sogn Frederiksborg Amt

    Folketælling:

    1. Søren Larsen, 60, Gift, Husfader, Jordbruger, Husmand, Strø
    2. Ane Larsdatter, 55, Gift, Husmoder, Hans Kone, Strø
    3. Inger Larsine Magrethe Larsen, 17, Ugift, Deres Datter, Ølsted
    4. Frans August Petersen, 45, Gift, Husfader, Bager, Smaaland
    5. Ane Kirstine Nielsen, 39, Gift, Husmoder, Søborg
    6. Kurt August Valdemar Petersen, 17, Ugift, Søn, Bagersvend, Esbønderup
    7. Ernst Gustav Petersen, 12, Ugift, Søn, Esbønderup
    8. Frans Oskar Petersen, 1, Ugift, Søn, Ølsted
    9. Almar Systine Mathilde Petersen, 10, Ugift, Datter, Esbønderup

    Folketælling:

    Ll. Hagelse, Matr. 7, Familie nr. 28:
    1) Jens Nikolai Jensen, 23/1 1876, Husfader, Afbygger
    2) Margrethe Jensen, 29/1 1873, Husmoder
    3) Anna Kristine Jensen 12/14 1895, Barn
    4) Peder Severin Jensen, 23/3, Barn

    Ll. Hagelse, Matr. 7, Familie nr. 29
    5) Søren Larsen, 12/6 1829, Husfader, Aftægt
    6) Ane Larsen, 7/7 1834, Husmoder

    Folketælling:

    1. Jens N. Jensen, M, 1870 25/1, G, Husfader, Landmand
    2. Margrete Jensen, K, 1873 29/1, G, Husmoder,
    3. Anna Jensen, K, 1895, U, Barn, Husgerningen
    4. Peter Jensen, M, 1894 29/3, Barn, Landbruget
    5. Ane Larsen, K, 1834 7/7, E, Slæagtning, Aftægt

    Børn:
    1. 7. Bodil Kirstine LARSEN blev født den 1 nov. 1859 i Strølille, Strø Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 25 nov. 1859 i Hjemmet; døde den 6 dec. 1931 i Guldbergsgade, Simeons Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark; blev begravet den 10 dec. 1931 i Vestre Kirkegård, Enghave Sogn, Sokkelund Herred, Københavns Amt, Denmark.
    2. LARSEN blev født den 17 mar. 1862 i Lille Havelse Mark, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; døde den 17 mar. 1862 i Lille Havelse Mark, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev begravet den 23 mar. 1862 i Ølsted Kirkegård, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark.
    3. Inger Margrethe LARSEN blev født den 18 aug. 1864 i Lille Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 5 sep. 1864 i Hjemmet; døde den 6 dec. 1871 i Lille Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev begravet den 14 dec. 1871 i Ølsted Kirkegård, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark.
    4. Inger Larsine Margrethe LARSEN blev født den 29 jan. 1873 i Lille Havelse, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev døbt den 14 apr. 1873 i Ølsted Kirke, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; døde den 1 nov. 1920 i Hanehoved, Melby Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark; blev begravet den 7 nov. 1920 i Ølsted Kirkegård, Ølsted Sogn, Strø Herred, Frederiksborg Amt, Denmark.



Kontakt